Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Meteoroloji'den birçok ile sağanak yağış alarmı

Mayıs ayının ortasına gelinmesine rağmen başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok ilde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında. Meteoroloji tarafından yapılan son tahminlere göre Adana, Bartın, Kastamonu, Samsun, Diyarbakır, Batman ve Siirt için gök gürültülü sağanak alarmı verildi.

Yayın Tarihi: 18.05.2024 07:10
Güncelleme Tarihi: 18.05.2024 07:10

Meteoroloji'den birçok ile sağanak yağış alarmı

Mayıs ayının ortasında olmamıza rağmen birçok şehirde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyrediyor. Meteoroloji tarafından yayımlanan son rapora göre, Adana, Bartın, Kastamonu, Samsun, Diyarbakır, Batman ve Siirt gibi şehirlerde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu durum, baharın gelişinin geciktiğini ve hava koşullarının beklenenden farklı olduğunu gösteriyor. İşte detaylar...

YAĞIŞLI HAVA

MAYIS AYININ ORTASINDA HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE SEYİREDİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, ülkenin genelinde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Ancak, Akdeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu ve Adana, Bartın, Kastamonu, Samsun, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Hava sıcaklığının ise genel olarak 2-4 derece artması öngörülüyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden eseceği belirtilirken, güney kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar bekleniyor. Yağış alan yerlerde ise yağış anında yer yer kuvvetli rüzgarlar olabileceği tahmin ediliyor. Bu durum, hava koşullarının değişken olduğunu ve bazı bölgelerde yağışlı bir hava etkisi altında olacağını gösteriyor.

Hava durumu raporuna göre, bazı illerde günün en yüksek sıcaklıkları ve hava durumları şu şekilde belirlenmiş:

- Ankara ve İstanbul'da parçalı ve az bulutlu hava öngörülüyor, sıcaklık 19 derece olacak.

- İzmir'de parçalı ve az bulutlu hava bekleniyor, sıcaklık ise 24 derece olacak.

- Adana'da parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor, sıcaklık 27 derece olacak.

- Antalya'da parçalı ve az bulutlu hava öğleden sonra batı ve iç kesimlerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor, sıcaklık 24 derece olacak.

- Samsun'da parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor, gece saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel sağanak yağışlar görülecek, sıcaklık 17 derece olacak.

- Trabzon'da parçalı ve çok bulutlu hava öngörülüyor, sıcaklık 16 derece olacak.

- Erzurum'da parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek, güney ilçelerinde yağışın kuvvetli olması bekleniyor, sıcaklık 14 derece olacak.

- Diyarbakır'da parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek, sıcaklık 24 derece olacak.