Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Meta, Horizon Worlds'ü video oyunlarıyla güçlendirmek için yeniliyor

Meta, Horizon Worlds'ü video oyunlarıyla güçlendirmek için yeniliyor. Horizon Worlds, insanların avatar yaratabildiği ve diğer oyuncularla etkileşime girebildiği bir sanal gerçeklik sosyal ağıdır. Meta'nın Horizon Worlds'ün mobil versiyonunu piyasaya sürdüğünde test etmeyi planladığı ilk VR video oyunlarından biri olan Super Rumble, Horizon Worlds'ün yeni nesli olarak tanımlandı.

Yayın Tarihi: 30.07.2023 02:15
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Meta, Horizon Worlds'ü video oyunlarıyla güçlendirmek için yeniliyor

Meta, Horizon Worlds'ü video oyunlarıyla güçlendirmek için yeniliyor

Meta, sosyal platform büyük bir kitle bulmakta zorlanırken Horizon Worlds sanal gerçeklik dünyasını daha fazla video oyunu içerecek şekilde elden geçirmeyi hedefliyor. İnsanların avatar yaratabildiği ve diğer oyuncularla etkileşime girebildiği ücretsiz sanal gerçeklik sosyal ağ olan Horizon Worlds, firmanın Reality Labs birimine şimdiye kadar onlarca milyar dolar zarar verdi.

Meta'nın Metaverse Başkan Yardımcısı Vishal Shah, Horizon Worlds'ü daha cazip hale getirmek için Meta'nın artık birinci taraf sanal gerçeklik oyunları yapmaya odaklanan Ouro Interactive adlı bir şirket içi stüdyosu olduğunu söyledi. Stüdyonun ilk VR oyunu olan Super Rumble adlı nişancı oyunu da geçtiğimiz gün piyasaya çıktı ve Horizon Worlds üzerine inşa edilen diğer VR oyunlarından daha iyi grafikler ve doğruluk içerdiği bildirildi.

Meta'nın Horizon Worlds'ün mobil versiyonunu piyasaya sürdüğünde test etmeyi planladığı ilk VR video oyunlarından biri olan Super Rumble, Horizon Worlds'ün yeni nesli olarak tanımlandı.

Horizon Worlds'ün yenilenmesi, şirketin Reality Labs birimlerinin 276 milyon dolar gelir elde ederken 3,7 milyar dolar işletme zararı kaydettiğini gösteren Meta'nın son kazanç raporu sırasında geldi. Reality Labs birimi 2022'nin başından bu yana 21 milyar doların üzerinde zarar etti. 2020 yılında kurulan birimin toplam zararı ise 40 milyar doların üzerinde.