Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Meta, Avrupa'da Reklamsız Facebook ve Instagram Abonelik Planı Sunuyor

Meta, Avrupa'daki kullanıcılara Facebook ve Instagram'ı reklamsız kullanmak adına bir abonelik planı sunacak. Avrupa'da kullanıcılar, ürünleri reklamsız kullanmak için abone olabilecekler. Abonelik ücretleri aylık 9,99 Euro ve 12,99 Euro olarak belirlendi. Abonelik hizmetleri Avrupa Birliği, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre'deki kullanıcılara sunulacak.

Yayın Tarihi: 30.10.2023 18:06
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Meta, Avrupa'da Reklamsız Facebook ve Instagram Abonelik Planı Sunuyor

Meta, Avrupa'da Reklamsız Facebook ve Instagram Abonelik Planı Sunuyor

Reuters'ın haberine göre, Meta, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği düzenlemelerine uymak için Avrupa'daki kullanıcılara (AB, AEA ve İsviçre'de) Facebook ve Instagram'ı reklamsız kullanmak adına bir abonelik planı sunacağını söyledi. Yani bu ülkelerdeki kişiler, ürünleri reklamsız kullanmak için ücret karşılığında abone olabilecekler.

Meta Platforms Inc., bölgedeki mahkemelerin sosyal medya şirketlerinin verileri işleme biçimini sıkılaştırmaya başlamasının ardından, Avrupa daki kullanıcılarına abonelik ücreti karşılığında Facebook ve Instagram a reklamsız erişim sağlayacak. Şirketten yapılan açıklamada, Kasım ayından itibaren kullanıcıların sosyal medya sitelerine web üzerinden ayda 9,99 euro (10,57 dolar) veya Apple Inc. ve Android in mobil işletim sistemleri üzerinden ayda 12,99 euro karşılığında abone olabilecekleri belirtildi. Öte yandan, abonelik hizmetleri Avrupa Birliği, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre deki herkese sunulacak. Abonelik uygulaması, Avrupa da kullanıcı verilerinin nasıl toplandığı ve kullanıldığına ilişkin artan düzenlemelere bir tepki olarak geliştirildi. Meta kararı açıklayan bir blog yazısında, AB Adalet Divanı nın Temmuz ayında şirket aleyhine çıkan kararına atıfta bulundu. Mahkeme o dönemde şirketlerin, verilerinin toplanıp gerekirse uygun bir ücret karşılığında reklamverenlere satılmasını istemeyen müşterilere alternatif bir hizmet sunmayı düşünmeleri gerektiğini belirtmişti.