Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Meryem Uzerli: Muhteşem Yüzyıl'dan Dünyanın En Güzel Kadınları Arasına Yükseliş

Meryem Uzerli, Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Hürrem Sultan rolüyle Türkiye'de büyük bir şöhret elde etti. Ancak kariyerindeki ilk ve en büyük krizle karşılaştıktan sonra toparlanmayı başardı. Ayrıca dünyanın en güzel kadınları arasında gösterildi.

Yayın Tarihi: 29.07.2023 09:26
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Meryem Uzerli: Muhteşem Yüzyıl'dan Dünyanın En Güzel Kadınları Arasına Yükseliş

Meryem Uzerli'nin Yükselişi

Bilindiği üzere Meryem Uzerli, Türkiye’deki şöhretini Muhteşem Yüzyıl dizisinde canlandırdığı Hürrem Sultan karakterine borçlu. Öyle ki bu rol sayesinde kısa sürede hem büyük bir hayran kitlesi hem de ciddi kazanımlar elde etti. Sayısız projeden teklif aldı, özellikle Arap ülkelerinde reklam filmlerinde rol alması için kendisine çok sayıda teklif iletildi.

Uzerli’nin kariyerindeki ilk ve en büyük kriz Muhteşem Yüzyıl’da üstelik popülaritesinin en yüksek olduğu dönemde yaşandı. Uzerli, ‘Tükenmişlik Sendromu’na yakalandığını söyleyerek çalışmaktan vazgeçti ve Almanya’ya gitti. O süreçte Uzerli’nin özel hayatında da büyük sorunlar yaşadığı daha sonra ortaya çıktı. Uzerli, sevgilisi Can Ateş’ten hamile kaldı ve ikili ayrıldı. Ancak güzel oyuncu doğumu yaptı ve kızı Lara’yı tek başına büyütmeye başladı. İlerleyen süreçte Ateş ile Uzerli arasında medya üzerinden atışmalar yaşandı. Can Ateş’in hakkında dolandırıcılık iddiaları ortaya atıldı ve borsacı olarak bilinen Ateş yurt dışında yaşamaya başladı. Uzerli, bazı gazetelere verdiği röportajlarında hamile kalma sürecini anlattı. Ateş, hakkında ise kulislerde ilginç dedikodular dillendirildi ve Uzerli’nin çöküşünün asıl nedeninin bu unsurlar olduğu ileri sürüldü. Ancak Meryem Uzerli, bu ayrılığın ardından kendisini, ailesinin de desteğini arkasına alarak toparlamayı başardı. Kozmetik işine girdi, Ortadoğu’da büyük şöhret elde etti.

Dünyanın En Güzel Kadınları Arasında

Muhteşem Yüzyıl isimli diziyle adını tüm Türkiye’ye duyuran anne tarafından Alman, babası Türk olan oyuncu Meryem Uzerli, tüm zamanların en güzel kadınları arasında gösterildi. Listenin yayınlandığı World of Statistics hesabını dünyanın en zengin ismi Elon Musk da takip ediyor. Elon Musk’ın da takip ettiği World of Statistics hesabı, Meryem Uzerli’nin dünyanın en güzel kadınları arasında olduğunu ilan etti. Tüm dünyadan alınan verilerle yapılan istatistiksel hesaplarla oluşturulan listenin başında ise ölümsüz isim Grace Kelly var. Marilyn Monroe, Monica Belluci, Angelina Jolie, Charlize Theron, Brigitte Bardot, Audrey Hepburn gibi ünlü kadınlar arasında yerini aldı. Meryem Uzerli, ‘The most beautiful actress of all time’, yani tüm zamanların en güzel 22 aktristi arasında gösterildi.

Meryem Uzerli'nin Yükselişi

Meryem Uzerli, tüm zamanların en güzel kadın aktrisleri arasında 21. seçildi. Muhteşem Yüzyıl isimli geniş hayran kitlesine ulaşan ünlü oyuncu adını dünyada da duyuldu. Anne tarafından Alman, babası Türk olan oyuncu tüm zamanların en güzel kadınları arasında gösterildi. İşte World of Statistics hesabından yayınlanan tüm zamanların en güzel kadın aktrisleri listesi.