Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mersin'de Sağlık Çalışanlarına Şiddet Olayı

Mersin'de hasta yakını, hamile eşinin muayenesi sırasında doktor ve hemşireyi darbetti. Zanlı tutuklandı ve sağlık çalışanları protesto düzenledi.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 14:37
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 14:37

Mersin'de Sağlık Çalışanlarına Şiddet Olayı

Mersin'de Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet Olayı

Mersin'in Toroslar ilçesinde, hamile eşi için Aile Sağlığı Merkezi'ne (ASM) giden bir hasta yakını, doktor ve hemşireyi darbettiği iddialarıyla tutuklandı.

Olayın Gelişimi

20 Eylül tarihinde meydana gelen olayda, zanlı Süleyman K, sağlık personelinin uyarılarına rağmen eşinin muayene edildiği gebe izleme odasına zorla girdi. İddialara göre, odada kalmakta direnen suçlu, hemşire Ayşegül Yasemin Bayram'ın boğazını sıktı ve araya girmeye çalıştığı aile hekimi Bayram Yılmaz'a da saldırdı.

Bu durumu fark eden sağlık çalışanları, "Beyaz kod" bildirerek durumu polis ekiplerine iletti. Olay yerine gelen güvenlik güçleri, hasta yakınını gözaltına aldı.

Darp Raporu ve Tutuklama Süreci

Darp raporu alan hemşire ve doktor, Süleyman K'den şikayetçi oldu. Emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Sağlık Çalışanlarından Protesto

Olay sonrası Yalınayak ASM önünde bir grup sağlık çalışanı toplandı ve yaşananları protesto etti. Grup adına basına açıklama yapan uzman doktor Çağlar Özen, güvenli bir çalışma ortamı talep etti. Özen, "Yaşadığımız üzüntü ve travma çok büyük. Hepimize geçmiş olsun. Bizler toplum sağlığı ve kendimiz için dayanışma içinde mücadeleye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Mersin'de hamile eşinin muayenesi için gittikleri Aile Sağlığı Merkezi'nde (ASM) doktor ve...

Mersin'de hamile eşinin muayenesi için gittikleri Aile Sağlığı Merkezi'nde (ASM) doktor ve hemşireyi darbettiği öne sürülen zanlı tutuklandı. Yalınayak ASM önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, olayı protesto etti.