Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Merkez Bankası ve Fed Faiz Kararı Piyasaları Nasıl Etkileyecek?

Merkez Bankası ve Fed'in açıklayacağı faiz kararı piyasaları etkilemeye devam ediyor. Ortadoğu'daki kriz sonrası altına olan talep artarken altın fiyatları da yükselişini sürdürüyor. Kuyumcular altın fiyatlarının daha da yükseleceğini belirtirken, uzmanlar gram altının 2024 yılında 2 bin TL'nin üzerine çıkabileceğini öngörüyor. Savaş ve diğer krizler altın fiyatlarını genellikle yukarı yönlü etkilerken, yatırımcılar güvenli liman olarak altına yönelmeye devam ediyor.

Yayın Tarihi: 26.10.2023 13:39
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Merkez Bankası ve Fed Faiz Kararı Piyasaları Nasıl Etkileyecek?

Merkez Bankası ve Fed Faiz Kararı Piyasaları Nasıl Etkileyecek?

Merkez Bankası ve Fed'in açıklayacağı faiz kararına odaklanan piyasalarda son durum ne? Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi? Gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? Ortadoğu'da patlak veren kriz sonrası güvenli liman olarak tabir edilen altına yüklenen yatırımcı altına olan talebi artırdı. Ons altın 1.973 dolara yükselirken gram altın tüm zamanların rekorunu kırarak 1.784 TL’ye kadar çıktı.

ALTIN FİYATLARI DAHA YÜKSELECEK Mİ? Altın fiyatlarındaki ani yükseliş sonrası kuyumculardan yatırımcılara çok kritik bir uyarı geldi. Peki altın fiyatları daha yükselecek mi? Altın fiyatları ne kadar yükselecek? Gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? İşte kuyumcuların altın piyasasına ilişkin önemli açıklamaları...

Kuyumcu esnafı Ortadoğu’daki çatışmaların değerli metallerin fiyatını yükseltmeye devam edeceğini ifade ediyorlar.

GRAM ALTIN NE KADAR OLACAK?

Gram altın fiyatlarına ilişkin açıklama yapan uzmanlar, altının 2024 yılının ilk yarısında 2 bin TL’nin üzerine çıkacağı, hatta 2 bin 500 TL’leri göreceğini iddia etti. Trabzon’da faaliyet gösteren Nevzat Kuyumculuk Genel Müdürü Erhan Şakar, Ortadoğu'da yaşanan savaş durumunun gram fiyatın fiyatını artırdığını belirterek son 10 yıl altın fiyatlarının 10 kat arttığını söyledi.

SAVAŞIN ALTIN FİYATLARINA ETKİSİ NE? "Dünyada savaşlar olduğu sürece altın her zaman ileri seviyede ilerlemiştir" diyen Şakar, "Şu anda altın yükselmeye devam etmektedir. Yatırımcılar, Türk parasının değeri kaybolmaması için yatırımını genelde altına yönlendiriyorlar. Savaş, deprem gibi durumlarda altın genelde yukarı seviyeye doğru ilerler." dedi.