Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Merkez Bankası Faiz Kararı ve İsrail-Filistin Savaşı

Merkez Bankası'nın faiz kararı ve İsrail-Filistin savaşı hakkında uzmanların görüşleri ve piyasalardaki etkileri tartışılıyor.

Yayın Tarihi: 19.10.2023 12:56
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Merkez Bankası Faiz Kararı ve İsrail-Filistin Savaşı

Merkez Bankası’nın faiz kararı ne olacak?

Son gelen bilgiler sızdı. İsrail ve Filistin savaşı etkiler mi? Merkez Bankası’nın faiz kararıyla ilgili uzmanlar piyasayı ve İsrail-Filistin savaşını da ele alarak tahminlerde bulundular.

İsrail- Filistin savaşı devam ediyor

Orta Doğu’daki gerilim döviz fiyatlarında yükselişlere neden oldu. Altın ve petrol tekrar yükselişe geçti.

Merkez Bankası'nın ekim ayı Para Politikası Kurulu'nda vereceği karar

Piyasada ise şimdi gözler Merkez Bankası'nın ekim ayı Para Politikası Kurulu'nda vereceği kararda.

Uzmanların görüşleri

Uzmanlar çatışmaların para politikasında büyük değişikliklere yol açmayacağını, asıl endişe verenin savaşın kontrolden çıkması durumunda fiyatlamalar üzerinde yaratacağı etki olduğunu vurguladı.

Merkez Bankası'nın sıkılaşmaya devam edeceği

Deniz Yatırım Yatırım Strateji ve Araştırma Bölüm Müdürü Orkun Gödek, Merkez Bankası'nın sıkılaşmaya devam edeceğini dile getirerek Para Politikası Kurulu toplantısında da bir problem olacağını düşünmediğini ifade etti.

TL varlıklarının olumsuz etkisi

Orta Doğu’daki gerginlik ve belirsizlik TL varlıklarını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dolar/TL 28 liranın üzerine çıkarak yeni tarihi zirvesini gördü, Borsa İstanbul endeksleri ise hızlı kayıplar yaşıyor. Gram altın fiyatları art arda rekorlar kırıyor.

HSBC'nin faiz tahmini

HSBC, Merkez Bankası'nın 26 Ekim Perşembe günü açıklayacağı Para Politikası Toplantısı (PPK) için 250 baz puanlık faiz artışı beklendiğini belirtti. Ayrıca raporda, yılsonunda politika faizinin yüzde 32,5 olacağı öngörülüyor.