Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mercedes Pilotları Meksika GP'sinde Temkinli Ama Umutsuz

Mercedes pilotları, Meksika Grand Prix'si öncesi temkinli ama umutlu konuştular. Lewis Hamilton ve George Russell, cuma günkü antrenmanlarda istedikleri sonuçları alamadılar ancak ilerleme kaydettiklerini belirttiler. Lastiklerin önemi ve zorlu yarış beklentisi konuşulan konular arasındaydı.

Yayın Tarihi: 29.10.2023 23:42
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Mercedes Pilotları Meksika GP'sinde Temkinli Ama Umutsuz

Amerika GP Hafta Sonu

Amerika GP hafta sonunda oldukça güçlü bir grafik çizen Mercedes pilotları, Meksika'da Cuma günün ardından daha temkinli konuştular ancak bir taraftan umutlu olduklarını dile getirdiler.

George Russell ve Lewis Hamilton

Lewis Hamilton, Cuma günkü antrenmanları 7. sırada tamamlarken takım arkadaşı George Russell 10. sırada kaldı. Genç pilot, ilk antrenman seansında aracını, bu seneki zorunluluklardan birisi olan çaylak sürücü sürüşü için Formula 2 pilotu Frederik Vesti'ye bırakmıştı.

Pazar Günü Sıralamaları

Russell, Mercedes'in bu sefer sıralamalarda nerede olacağına dair 'hiçbir fikri olmadığını' itiraf etti ancak Pazar günkü sıralamalarda ilk dörde girmeyi hedeflediğini söyledi.

Lastiklerin Önemi

'Her şey lastiklerle ilgili, o zaman uzun vadede motoru, frenleri yönetiyorsunuz ve bunların lastikler üzerinde etkisi var. Pazar günü çok zorlu bir yarış olacak ve bence bu yüzden sıralama turları çok önemli olacak.' dedi.

İlerleme Kaydetmek

Mercedes için cuma günü zorlu geçti. Ancak Russell, ilerleme kaydettiklerini belirtti. Ancak sıralamalarda istedikleri sonuçları alamadıklarını söyledi.

Lastik Optimizasyonu

Russell, Pirelli lastiklerinin optimizasyon açısından zorlu olduğunu ve takımın bunu yanlış yaptığını ifade etti.

Zorlu Yarış Beklentisi

Pazar günkü yarışta trafik ve sıcaklıklarla baş etmenin zor olacağının farkında olan Russell ve Hamilton, zorlu bir yarış beklediklerini dile getirdi.