Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Meksikalı uyuşturucu karteli Sinaloa'nın lideri 'El Mayo' ABD'de hakim karşısında

'El Mayo' lakaplı Ismael Zambada Garcia, ABD'de suçlamaları reddederek duruşmaya katıldı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 22:23
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 22:23

Meksikalı uyuşturucu karteli Sinaloa'nın lideri 'El Mayo' ABD'de hakim karşısında

Meksikalı Uyuşturucu Karteli Sinaloa'nın Şefi 'El Mayo' Hakim Karşısında

Ismael Zambada Garcia, tanınmış lakabı 'El Mayo' ile, geçtiğimiz günlerde ABD'nin Teksas eyaletinde tutuklanmasının ardından El Paso'daki bir federal mahkemede hakim karşısına çıktı. Garcia, kendisine yöneltilen tüm suçlamaları kabul etmediğini ifade etti.

Suçlamalar ve İlk Duruşma

Mahkeme kayıtlarına göre, Garcia ilk kez hakim Anne Berton tarafından bilgilendirildi. Buhar hâlinde uyuşturucuların üretimi ve dağıtımı konusunda delillerin sunulmasından sonra, müvekkilinin avukatı Garcia'nın suçsuz olduğunu belirtmekle birlikte tüm yöneltilen suçlamaları reddetti.

Bir Sonraki Duruşma Tarihleri

Bir sonraki duruşmanın 31 Temmuz'da gerçekleştirileceği, ancak Garcia'nın katılmayacağı ve katılımının zorunlu olduğu durum toplantısının 1 Ağustos günü yapılacağı açıklandı.

ABD'nin Fentanil Mücadelesi

ABD hükümeti, Sinaloa kartelini, yılda 100,000 Amerikalının ölümüne neden olan sentetik uyuşturucu fentanil'in önemli bir sağlayıcısı olmakla suçlamaktadır. ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, 25 Temmuz tarihinde Garcia ile birlikte 'El Chapo' lakaplı Joaquin Guzman'ın oğlu Joaquin Guzman Lopez'in de tutuklandığını açıklamıştı.

Sinaloa Karteli ve 'El Chapo'

'El Mayo', Sinaloa kartelinin köklü liderlerinden biridir. Örgütün diğer tanınmış üyesi olan 'El Chapo', geçmişte iki kez yüksek güvenlikli cezaevlerinden kaçmayı başarmış, en son Ocak 2016'da yakalanmış ve ABD'ye iade edilmiştir.