Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Meksika Devlet Başkanı Obrador'dan Biden ve Trump'a Mektup

Meksika Devlet Başkanı Obrador, Biden ile Trump'a seçim sonrası mektup gönderdi, göçmenlik konularında önemli mesajlar iletti.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 10:26
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 10:26

Meksika Devlet Başkanı Obrador'dan Biden ve Trump'a Mektup

Meksika Devlet Başkanı Obrador'dan Önemli Mektuplar

Meksika'nın lideri Andres Manuel Lopez Obrador, Amerika Birleşik Devletleri'nde Başkan Joe Biden ile Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'a mektup yazdı. Bu mektuplar, yaklaşan 5 Kasım seçimleri öncesinde dikkat çekici mesajlar içeriyor.

Biden'a "Özverili" Bir Mesaj

Obrador, günlük basın toplantısında Biden'a yazdığı mektuptan bazı kesitler paylaştı. Mektubunda, Biden'ın seçimden çekilme kararını "özverili" olarak değerlendiren Obrador, Biden'ın kişisel çıkarlarına öncelik vermediğini savundu. "Sizinle birlikte çalışmak benim için onurdu." ifadelerini kullandı.

Trump’a Göçmenlik Uyarısı

Obrador, Trump'a yazdığı mektupta ise, göçmen karşıtı politikaların sınırın iki tarafında da "isyana" neden olabileceği uyarısında bulundu. Ayrıca, Meksika'nın 13 Temmuz 2023'te Trump’a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimini kınayan ilk hükümet olduğunu hatırlattı.

Göçmenlerin Durumu ve Ekonomik Katkılar

Trump'ın göçmenlere ilişkin yaptığı olumsuz yorumlara ve seçimdeki vaatlerine tepki gösteren Obrador, Meksika'nın ABD ekonomisine önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti. Kovid-19 döneminde, o dönemin ABD Başkanı Donald Trump’ın göçmenlere karşı aldığı önlemler nedeniyle yüz binlerce göçmenin Meksika topraklarına geri gönderildiğini anımsattı. Bu durum, Washington'un Meksika'yı ABD’nin sınır dışı ettiği göçmenler için "alıcı" bir ülke haline getirdi.