Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

MediaMarkt, Global Medya Ajansı Olarak Publicis Groupe ile Anlaştı

MediaMarkt, tüm medya faaliyetlerini Publicis Groupe ile birleştirerek yeni bir dönem başlatıyor.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 14:42
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 14:42

MediaMarkt, Global Medya Ajansı Olarak Publicis Groupe ile Anlaştı

MediaMarkt ve Publicis Groupe İş Birliği

MediaMarktSaturn Grubu, dünya genelinde medya planlama ve satın alma faaliyetlerini tek çatı altında toplayarak Publicis Groupe ile iş birliği yaptığını duyurdu. Bu stratejik adım, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu tüm faaliyet gösterdiği ülkeleri kapsıyor.

Pazarlama Dönüşümünde Yeni Bir Aşama

MediaMarkt, Ekim 2022’den bu yana “deneyim elektroniği” odaklı pazarlama dönüşümünü sürdürüyor. “MediaMarkt'la Tam Zamanı! (Let’s Go!)” sloganı ile hayata geçirilen ilk global iletişim kampanyası, tüm ülkelerde eş zamanlı başlatılmıştı.

Verimlilik ve Kişiselleşme Hedefleri

Yeni medya ajansı ile iş birliği, MediaMarktSaturn Grubu’nun konvansiyonel ve dijital medya stratejilerini optimize etmeyi, verimliliği artırmayı ve veri destekli kişiselleştirilmiş iletişimi geliştirmeyi amaçlamaktadır. Publicis Groupe ile yapılan anlaşma, yerel taktik uygulamaların yanı sıra küresel etkin medya yönetimini de dengeli bir şekilde bir araya getirecek.

Media Bütçesinde Verimlilik

MediaMarktSaturn Grubu, yeni veri tabanlı platformuyla medya bütçesinin daha verimli kullanılmasını ve kampanya performansının sürekli optimize edilmesini sağlamayı hedefliyor. Bu sayede, Türkiye dahil 11 ülkede daha güçlü bir iletişim ve medya stratejisi geliştirilmesi mümkün olacak.

Michael Schuld'dan Açıklama

MediaMarktSaturn Grubu'nun CCMO'su Michael Schuld, “Şimdi, medya alanında da bu vizyonu gerçekleştirmek ve mesajımızı en etkili şekilde müşterilerimize ulaştırmak adına bir sonraki adımı atıyoruz.” ifadeleriyle süreci değerlendirdi.