Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Meclis'in Yeni Haftadaki Gündemi Yoğun Geçecek

Meclis'in yeni haftasında, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ikinci bölümündeki maddeler görüşülecek. Ayrıca Plan ve Bütçe Komisyonunda 12. Kalkınma Planı ve 2024 yılı bütçesi üzerinde görüşmeler yapılacak. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda ise kentsel dönüşüm teklifi görüşülecek.

Yayın Tarihi: 25.10.2023 13:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Meclis'in Yeni Haftadaki Gündemi Yoğun Geçecek

Genel Kurul

Meclis'in yeni haftasında, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ikinci bölümündeki maddeler görüşülecek. Bu teklif, konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için izin belgesi alınmasını öngörüyor. Ayrıca emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapılması da bu teklifte yer alıyor. Ödemelerin kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılması planlanıyor.

Plan ve Bütçe Komisyonu

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ise bugün ve yarın 12. Kalkınma Planı görüşülecek. Ayrıca 26 Ekim Perşembe günü 2024 yılı bütçesinin geneli üzerindeki görüşmelere başlanacak. 27 Ekim Cuma günü ise Komisyonda, TBMM, Kamu Denetçiliği Kurumu ile Sayıştay'ın bütçeleri görüşülecek.

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda ise kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeleri içeren "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin görüşmelerine başlanacak. Bu teklifte, deprem bölgesinde yıkım kararı alınan binalarla ilgili yargısal süreçlere ilişkin düzenlemeler de yer alıyor. Ayrıca, riskli yapı tespiti konusunda düzenlemeler yapılacak ve bu tespitler için gerekli izinlerin alınması kolaylaştırılacak.