Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

McDonald’s İsrail Ordusu İçin Seferber Oldu

McDonald’s İsrail ordusu için seferber oldu. McDonald’s İsrail ordusuna destek için her gün ücretsiz dört bin öğün verdiklerini duyurdu. Ayrıca güvenlik, kurtarma ekiplerine yardım ile bağış için 5 şube açtı. İsrail askerlerine bedava ve indirimli yemek temin edileceğini duyurdu. McDonald's İsrail'den yapılan açıklamada, 'Sadece güvenlik ve kurtarma güçlerine yardım ve bağış yapan 5 şube açtık. Her gün yaklaşık 4000 öğün bağışta bulunacağız.' ifadeleri kullanıldı. McDonald's İsrail'in sosyal medya hesaplarından da İsrailli askerlere her gün yaklaşık 4 bin öğün ücretsiz yemek sunulacağı duyuruldu. Türkiye'deki birçok sosyal medya kullanıcısı boykot çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 13.10.2023 20:12
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

McDonald’s İsrail Ordusu İçin Seferber Oldu

McDonald’s İsrail ordusu için seferber oldu

McDonald’s İsrail ordusuna destek için her gün ücretsiz dört bin öğün verdiklerini duyurdu. Ayrıca güvenlik, kurtarma ekiplerine yardım ile bağış için 5 şube açtı. Hamas’ın 7 Ekim sabahı İsrail’e saldırısıyla başlayan çatışmalar giderek şiddetleniyor.

İsrail, Gazze’nin elektrik, su ve doğal gazını kesip ağır şekillerde saldırılarda bulunurken, dünyaca ünlü fast food zinciri McDonald’s İsrail’e yardım etmek için harekete geçti.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, Türkiye'de yaklaşık 260 şubesi olduğu belirtilen McDonald’s’ın İsrail şubesi, İsrail askerlerine bedava ve indirimli yemek temin edileceğini duyurdu.

"HER GÜN YAKLAŞIK 4 BİN ÖĞÜN BAĞIŞTA BULUNACAĞIZ"

Mcdonald’s İsrail'den yapılan açıklamada, "Sadece güvenlik ve kurtarma güçlerine yardım ve bağış yapan 5 şube açtık. Her gün yaklaşık 4000 öğün bağışta bulunacağız." ifadeleri kullanıldı.

Sosyal medya sayfalarında da İsrail askerlerine verilen yemeklerin fotoğrafları paylaşıldı.

Erişim Kısıtlaması Getirdiler

McDonald's'tan konuya dair henüz bir açıklama gelmezken, sosyal medyada McDonald’s’a gündem oldu.

İşgalci İsrail'in Gazze'deki Filistinli sivillere yönelik saldırıları 7. gününde devam ederken birçok Batı ülkesi İsrail'e desteğini sürdürüyor. Dünyanın en büyük fast-food restoranlarından biri olan McDonald's ise İsrail'deki şubeleri aracılığıyla İsrail'e ilk günlerden itibaren desteğini açıkladı.

MCDONALD'S'TAN İSRAİL ASKERLERİNE YEMEK DESTEĞİ

İsrail ordusuna ve kurtarma güçlerine yardım ve bağış yapan 5 şube açtıklarını duyuran McDonald's İsrail'in sosyal medya hesaplarından da İsrailli askerlere her gün yaklaşık 4 bin öğün ücretsiz yemek sunulacağı duyuruldu. McDonald's'ın İsrail'deki hesaplarından şu ifadeler kullanıldı: 'Sadece güvenlik ve kurtarma güçlerine yardım ve bağış yapan 5 şube açtık. Her gün yaklaşık 4000 öğün bağışta bulunacağız.' İsrail'deki hesaplardan ayrıca İsrail askerlerine sunulan McDonald's ürünlerinin yer aldığı paketlerin dağıtıldığını gösteren fotoğraf kareleri de paylaşıldı.

TÜRKİYE'DEKİ VATANDAŞLARDAN BOYKOT ÇAĞRISI

Türkiye'de yaklaşık 260 restoranı ve 6 bin civarında çalışanı ile yılda 100 milyon kişiye hizmet veren McDonald's'ın İsrail askerlerine her gün 4 bin öğün yemek bağışında bulunması ise sosyal medyadan tepkiyle karşılandı. Türkiye'deki birçok sosyal medya kullanıcısı boykot çağrısında bulundu.