Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Max Verstappen: Formula 1'in Geleceği

Dört şampiyonluğu bulunan Prost, Hollandalı pilotun önümüzdeki yıllarda durdurulamaz hale geleceğini düşünüyor. Verstappen'in Formula 1'deki başarıları ve hırslı kişiliği hakkında yapılan yorumlar. Verstappen'in takım emirlerine karşı gelme eğilimi ve bu durumun onu riskli durumlara sokması. Verstappen'in büyüklüğü ve Lewis Hamilton ile olan benzerlikleri.

Yayın Tarihi: 15.10.2023 17:35
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Max Verstappen: Formula 1'in Geleceği

Dört şampiyonluğu bulunan Prost, Hollandalı pilotun önümüzdeki yıllarda durdurulamaz hale geleceğini düşünüyor.

Geçtiğimiz hafta sonu Katar Grand Prix’inin Sprint yarışında üçüncü dünya şampiyonluğunu kazanan Verstappen, adını şimdiden Formula 1 tarihine yazdırmayı başardı. Üçüncü şampiyonluğunu kazanması ile birlikte Verstappen adını Sir Jackie Stewart, ‘kayınpederi’ Nelson Piquet ve efsane pilot Ayrton Senna gibi pilotların arasına yazdırdı. Eğer Verstappen bir şampiyonluk daha kazanırsa Red Bull ile şampiyonluklar yaşamış Sebastian Vettel ve Alain Prost gibi isimlerle aynı sayıda şampiyonluğa sahip olacak.

Prost:”Sabırsız çocuk Max, 2021’den sonra kayıplara karıştı” Verstappen’in Formula 1’de geçirdiği dokuz sezonda elde ettiği başarılardan övgüyle bahseden Prost, L’Equipe isimli gazete için yazdığı köşe yazısında Verstappen’le ilgili düşüncelerini şöyle aktardı: “Üçüncü şampiyonluğu kazanmak başlı başına müthiş.”

“Şampiyonlukları üst üste kazanmak ise çok daha müthiş. Çünkü bunu sadece birkaç efsane pilot başardı.”

“Ama bence Max Verstappen’i böylesine büyük ve güçlü bir pilot yapan şey şu, asla tökezlememesi ve her zaman daha fazlasını istemesinden ötürü geliştirdiği olağanüstü pilotluk yeteneği.”

“Büyük bir pilot olduğundan hiç şüphe yok. Ancak onu daha da güçlü kılan şey arabası ve takımıyla bir bütün olmayı öğrenmiş olması.”

Verstappen'in Hırslı Yönü

Verstappen'in griddeki en hırslı pilotlardan biri oluşu ve kazanmaya açlığı herkes tarafından biliniyor. Bu onu üç dünya şampiyonluğuna taşımış olsa da, Sky uzmanı Schiff bunun aynı zamanda onun 'zayıf noktası' olabileceğine inanıyor. Verstappen'in kendi yararına olacağına inandığı durumlarda takım emirlerine karşı geldiği pek çok örnek var. Bunun en son örneği geçen yıl Sao Paulo'da yaşanmış ve Hollandalı pilot, Meksikalı pilotun puanlara Verstappen'den daha fazla ihtiyacı olmasına rağmen Sergio Perez'e pozisyon vermeyi reddetmişti. Schiff'e göre bu durum onu olması gerekenden daha fazla 'riskli durumlara' sokuyor.

Sky Sports F1'e konuşan Schiff, "Şu anda Max'i ya da takımı gerçekten suçlayamazsınız, yanlış bir adım atmadılar."

"Bence her seferinde daha fazlasını istemesi ve açlığı onun zayıf noktası olabilir çünkü gerekmediği halde kendini çok riskli durumlara soktu."

Verstappen'in Büyüklüğü

Verstappen ile Rosberg'in eski takım arkadaşı Hamilton arasındaki benzerliklere gelince, Alman pilot aralarında pek çok benzerlik görebildiğini söyledi. Rosberg, "Saf hız açısından pek çok benzerlik var, çok benzer olduklarını söyleyebilirim."

"Saldırganlık açısından belki Max biraz daha agresif. Yine de Lewis'i son yarışta kendi takım arkadaşı George Russell'a karşı izlediğinizde, onun da nasıl tekerlek tekerleğe gideceğini bildiğini görüyorsunuz."