Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Max Blumenthal: Batı Medyası, İsrail Savaş Suçlarını Görmezden Geliyor

Max Blumenthal, Batı medyasının İsrail'in Gazze saldırılarını ve savaş suçlarını örtbas ettiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 10.10.2024 11:14
Güncelleme Tarihi: 10.10.2024 11:14

Max Blumenthal: Batı Medyası, İsrail Savaş Suçlarını Görmezden Geliyor

Batı Medyasının Savaş Suçlarına Göz Yumması

Max Blumenthal, Amerikalı gazeteci ve The Grayzone editörü, İstanbul'daki bir konferansta yaptığı açıklamalarda, Batı medyasının İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını görmezden geldiğini vurgulayarak, savaşın gerçek yüzünün Batı kamuoyundan gizlendiğine dikkat çekti.

Gazeteciliğin Taraflı Yüzü

Blumenthal, Batı medyasını özellikle 7 Ekim'den itibaren İsrail yanlısı haberler yapmakla eleştirdi. “Batı medyası, İsrail ordusunun Hamas ve Gazze'deki diğer gruplara karşı verdiği kayıpları göstermedi. Sadece kaçırılan sivillere odaklandılar.” ifadelerini kullandı.

Vahşet Haberlerinin Medyadaki Yeri

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını meşrulaştırmak amacıyla bazı vahşet hikâyelerinin uydurulduğunu hatırlatan Blumenthal, medya tarafından Gazze'nin yok edilmesi için siyasi bir alan yaratıldığını belirtti. "Şimdi Gazze hakkında çok az şey görüyoruz, Batı medyası bunları hiç haber yapmıyor.” dedi.

ABD'nin Rolü ve Eleştiriler

Blumenthal, ABD'nin İsrail-Filistin barış sürecindeki rolü hakkında, “ABD, bu bölgedeki barışın en büyük engelidir. Hükümette kim olursa olsun, başından beri İsrail'in avukatı rolünü oynamıştır.” şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Blinken'a Eleştiri

Max Blumenthal, Antony Blinken'in insani yardım konvoylarına yönelik saldırılara izin verdiğini iddia ederek, “Bu kişi, İsrail lobisine çok yakın bir isim.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Özellikle AIPAC'in Etkisi

İsrail lobisinin Washington'daki etkisine dikkat çeken Blumenthal, bu durumun seçimlerin finansmanı üzerindeki etkisine vurgu yaptı. “ABD'deki Kongre üyesi ve Filistin konusunda açık sözlü olan iki siyasetçimiz vardı. İsrail lobisi AIPAC, onları yenmek için 20 milyon dolar harcadı.” dedi.

Küresel Aktivizmin Rolü

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından küresel aktivizmin artan rolünü değerlendiren Blumenthal, ABD'deki Filistin dayanışma hareketinin, savaş karşıtı hareketi yeniden canlandırdığını ifade etti.

Uluslararası Kurumların Başarısızlığı

Blumenthal, başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere uluslararası kurumların mevcut şiddeti engellemekteki yetersizliğini eleştirdi. “BM, İsrail ve ABD şiddetini engellemek için müdahale edemiyor.” ifadesini kullandı.

Uzun Süreli Çatışma Uyarısı

Blumenthal, bölgedeki uzun süreli çatışma olasılığına da dikkat çekerek, mevcut düzenin başarısızlığının savaşın uzamasına neden olacağını vurguladı.

Bağımsız haber ve araştırmacı gazetecilik sitesi The Grayzone'un editörü Blumenthal, İstanbul'da...

Bağımsız haber ve araştırmacı gazetecilik sitesi The Grayzone'un editörü Blumenthal, İstanbul'da katıldığı bir konferansta AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Bağımsız haber ve araştırmacı gazetecilik sitesi The Grayzone'un editörü Blumenthal, İstanbul'da...

Bağımsız haber ve araştırmacı gazetecilik sitesi The Grayzone'un editörü Blumenthal, İstanbul'da katıldığı bir konferansta AA muhabirine açıklamalarda bulundu.