Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mavi Vatanın Yeni Koruyucusu: GÖKSUR Hava Savunma Sistemi

GÖKSUR, Türkiye'nin denizlerdeki hava savunma ihtiyaçlarına yönelik önemli bir sistem olarak geliştiriliyor.

Yayın Tarihi: 16.08.2024 15:54
Güncelleme Tarihi: 16.08.2024 15:54

Mavi Vatanın Yeni Koruyucusu: GÖKSUR Hava Savunma Sistemi

GÖKSUR: Denizlerdeki Hava Savunma İhtiyaçları İçin Yeni Çözüm

ASELSAN'ın yeni geliştirdiği Yakın Hava Savunma Füze Sistemi GÖKSUR, Türkiye'nin mavi vatanını çeşitli tehditlere karşı korumak üzere tasarlanmıştır. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde yürütülen Türkiye'nin katmanlı hava savunma sistemi Çelik Kubbe projesinin deniz unsurlarında kritik bir rol oynaması bekleniyor.

GÖKSUR’un Özellikleri

ASELSAN'ın açıklamalarına göre, GÖKSUR, öğrendiklerini TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) ile bir araya getirerek, hava ve füze savunma alanında önemli bir sistem haline geliyor. GÖKSUR, gemisavar füzeleri, insansız hava araçları, seyir füzeleri ve savaş uçaklarına karşı etkili bir şekilde görev yaparak, deniz kuvvetlerinin savunma kabiliyetlerini artırmayı hedefliyor.

Teknik Özellikler ve Fonksiyonlar

Bu yeni sistem, 360 derece tehdit imha yeteneği, yeni nesil IIR arayıcı başlıklı güdümlü mermi ve çoklu hedef önleme kabiliyeti gibi özelliklerle donatılmış durumda. Çeşitli platformlarla entegre edilebilmesi, veri bağı üzerinden gelişmiş güdüm yetenekleri sunması, GÖKSUR’un teknik açıdan oldukça güçlü bir sistem olmasını sağlıyor.

Ayrıca, sistemin geliştirilmesi aşamasında kullanılan GÖKSUR IIR füzesi, deniz platformlarının hava savunma ihtiyaçlarına göre optimize edilmiş olup, rüzgar tüneli testlerini başarıyla tamamlamıştır. GÖKSUR’un, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na sunulması için atış testlerinin yapılması ve kalifikasyon süreçlerinin tamamlanması planlanmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde yürütülen Türkiye'nin katmanlı hava...

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde yürütülen Türkiye'nin katmanlı hava savunma sistemi "Çelik Kubbe"nin denizlerdeki en önemli unsurlarından ASELSAN'ın Yakın Hava Savunma Füze Sistemi GÖKSUR, mavi vatanın tehditlere karşı korunmasında kritik rol üstlenecek. Şirketin TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) ile hava ve füze savunma alanında sahip olduğu bilgi birikimine ve ileri teknolojilerine yakın dönemde eklenecek GÖKSUR üzerine çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.