Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mars'taki Tuhaf Kaya Oluşumu: Ejderha Kemikleri

Bilim insanları Mars'ta tuhaf bir kaya oluşumu keşfetti. Bu kaya, ejderha kemiğine benzemektedir ve dünya dışı bir aracın enkazı olabilir.

Yayın Tarihi: 26.07.2023 15:57
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Mars'taki Tuhaf Kaya Oluşumu: Ejderha Kemikleri

Mars'taki Tuhaf Kaya Oluşumu: Ejderha Kemikleri

Bilim insanları uzun yıllardır Mars'ta geçmişte yaşamış olabilecek canlıların izini arıyor. Kızıl Gezegen'in nehir yataklarına sahip olması ve Kuzey bölgelerinde donmuş suların olması olası bir yaşam ihtimalini artıran etmenlerden. Milyarlarca yıl önce yüzey sıcaklığının 10-20 derece arasında olduğu Mars, günümüzde ortalama -57 derece. Bu durumu etkileyen en büyük neden ise atmosfer. Mars'ın her ne kadar bir atmosferi olsa da tabaka olarak oldukça ince.

Bu bağlamda ortaya atılan teorilerden biri Mars'taki mikroskobik canlıların sıcaklıkların düşmesiyle gezegenin derinliklerine indiği yönünde.

Mars'ta keşfedilen ve şimdiye kadarki en 'Tuhaf' görüntülerden biri haberleştirildi. Söz konusu sivri çıkıntılara sahip olan nesnenin dünya dışı akıllı yaşam formlarına ait olma olasılığı gündeme geldi.

Birmingham'daki Aston Üniversitesi'nden Profesör Richard Armstrong konuyla ilgili 'Bu yapılar Mars'ta çok sıra dışı ve benim deneyimime göre benzersiz' ifadelerini kullandı.

Cismin olası bir uzay gemisi olma ihtimaline karşı da konuşan Armstrong, 'Sivri uçlarından dolayı cismin uzay enkazı olması pek olası değil, ancak hiçbir şey göz ardı edilemez' dedi.

Mars yüzeyindeki tuhaf bir kaya oluşumu, bilim insanlarını heyecanlandırdı. Araştırmacılar, ejderha kemiğine benzeyen cismin dünya dışı bir aracın enkazı olma ihtimalinin göz ardı edilmeyeceğini söyledi.