Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Marketlerde Büyük İndirim Kampanyası: Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın Çağrısı Karşılık Buldu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhuriyetin 100. yılında marketlerde büyük bir indirim kampanyası beklediklerini açıkladı. Marketler de bakanın çağrısına uyarak etiket fiyatlarında indirim yapacaklarını belirtti. Ticaret Bakanı'nın çağrısı üzerine Gıda Perakendecileri Derneği de desteklerini sürdüreceğini bildirdi.

Yayın Tarihi: 08.10.2023 16:58
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Marketlerde Büyük İndirim Kampanyası: Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın Çağrısı Karşılık Buldu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın Çağrısı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat geçtiğimiz günlerde Cumhuriyetin 100. yılında marketlerde büyük bir indirim kampanyası beklediklerini açıkladı.

Marketlerin Yanıtı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Perakende Komitesi Başkanı ve Happy Center Üst Yöneticisi (CEO) Yavuz Altun, sektör olarak halka verecekleri tüm desteği sağlamaya çalışacaklarını belirterek, "Gıda dışı ürünlerde etiket fiyatlarında yüzde 10 ila 20 arasında düşürdük." dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Perakende Komitesi Başkanı ve Happy Center Üst Yöneticisi (CEO) Yavuz Altun, "Bakanımızın da ifade ettiği gibi sürece maksimum katkı sağlamaya çalışacağız. Enflasyonist etki azaldıkça başta gıda olmak üzere bütün ürünlerde bu indirimleri yansıtmak istiyoruz. Ancak şu kadar üründe şu kadar indirim yapacağız gibi popülist söylemlerden uzak durup gerçek indirimi halkımıza yansıtmaya çalışacağız." diye konuştu.

Marketlerin Taşın Altına Koyması

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu ise Bakan Bolat'ın çağrısına uyduklarını, uymaya devam edeceklerini bildirdi.

Bakan Bolat'ın çağrısı üzerine GPD üyeleri ile istişare ettiklerini ifade eden Özpamukçu, şunları kaydetti: "Hızlıca ilave neler yapabiliriz diye düşünerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Mutlaka marketler enflasyon ile mücadele konusunda elini taşın altına koyacak. Orta Vadeli Program son derece önemli. Artık devletimizin veriler ile ne beklediği, yıl sonunda hangi gelişmeleri beklediği herkesin malumu.

O yüzden tüm tedarikçilerimizin, ekosistemin enflasyon ile mücadeleye destek vermesi gerekiyor. Herkesin hesap kitabını yaparken Orta Vadeli Program ile uyumlanmasını bekliyoruz. Tedarikçilerimizin el birliği ile enflasyonu hep beraber düşürmemiz için vereceğimiz gayretler, yapacağımız indirimlerle halkımızın refahına katkıda bulunmak üzere elimizi taşın altına koyduk, koymaya da devam edeceğiz."