Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Manchester United-Manchester City Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?

İngiltere Premier Lig'in 10. haftasında Manchester United ile Manchester City arasındaki derbi maçı, 29 Ekim Pazar günü oynanacak. Maç TSİ 18.30'da başlayacak ve beIN Sports kanalından yayınlanacak.

Yayın Tarihi: 27.10.2023 21:37
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Manchester United-Manchester City Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?

İngiltere Premier Lig'in 10. haftası Manchester derbisine sahne olacak.

Peki Manchester United-Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Premier Lig'de şampiyonluğun favorisi Manchester City ve bu sezon kötü günler geçiren Manchester United derbide karşı karşıya gelecek. Manchester United'ın Manchester City'yi konuk edeceği maç Old Trafford'da oynanacak.

MANCHESTER UNITED'IN BU SEZONKİ PERFORMANSI

İngiltere Premier Lig'e galibiyetle başlayan ancak sonrasında aldığı sonuçlarla orta sıralara gerileyen Manchester United, 9 maçta 15 puan topladı. Bu maçlarda ManU, 5 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti. Manchester United iç sahada oynadığı 5 maçta 3 galibiyet ve 2 yenilgi alırken son maçta Brentford'u maçın uzatma dakikalarında bulduğu gollerle mağlup etti.

Erik ten Hag'ın ekibi deplasmanda ise 4 maçta 2 galibiyet ve 2 yenilgi aldı.

MANCHESTER CITY'NİN BU SEZONKİ PERFORMANSI

Premier Lig'de geçtiğimiz sezonun şampiyonu Manchester City, topladığı 21 puanla lider Tottenham'ın 2 puan ardından 2. sırada yer alıyor. İç sahada oynadığı tüm maçları kazanan Manchester City, deplasmanda oynadığı son 2 maçta sahadan yenilgiyle ayrıldı. Bu maçlarda Wolverhampton ve Arsenal'e kaybeden Pep Guardiola'nın ekibi, 3 maçta ise sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. Son maçında Manchester City sahasında Brighton'ı 2-1 mağlup etti.

MANCHESTER UNITED'IN EKSİKLERİ

Ev sahibi Manchester United'da Amad Diallo, Tyrell Malacia, Lisandro Martinez, Luke Shaw ve Aaron Wan-Bissaka'nın uzun süredir sakatlığı bulunuyor. Takımın genç oyuncusu Kobbie Mainoo ise sezon öncesi kampında Real Madrid'le oynanan maçta sakatlandı ve o maçtan bu yana sahalardan uzakta. Mainoo, hafta içinde UEFA Gençlik Ligi'nde süre aldı.

MANCHESTER CITY'NİN EKSİKLERİ

Konuk Manchester City'de ise Manule Akanji, kırmızı kart cezası olduğu için bu maçta forma giyemeyecek. Takım kaptanı Kevin De Bruyne ise Burnley maçında sakatlandı ve dizindeki sorun nedeniyle forma giyemiyordu. Belçikalı yıldızın sakatlığı devam ettiği için bu maçta takımda yer almayacak.

SON MAÇ F.A. CUP FİNALİNDE OYNANDI

İki takım arasındaki son karşılaşma, geçtiğimiz sezon F.A. Cup finalinde oynandı. Maçı 2-1 kazanan Manchester City, kupayı müzesine götürdü. Manchester City'nin Old Trafford'da konuk olduğu son karşılaşmada ise Manchester United, Marcus Rashford'ın golleriyle 2-1 kazandı.

DERBİDE 191. RANDEVU

Manchester United ve Manchester City, 29 Ekim Pazar günü 191. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasındaki ilk maç, 12 Kasım 1881'de oynandı ve o maçı Manchester United kazandı. Daha önceki 190 karşılaşmada Manchester City 59, Manchester United ise 78 galibiyet aldı. 53 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda Manchester City 266, Manchester United ise 272 gol kaydetti.

MANCESTER DERBİSİNİN EN GOLCÜSÜ ROONEY

Derbi tarihinin en golcü ismi 11 golle Wayne Rooney. Rooney'yi 10 golle Joe Hayes ve Francis Lee takip ediyor. Manchester derbilerinde ise en çok forma giyen isim 36 maçla Ryan Giggs. Rekabetteki en farklı galibiyeti 1941'de Manchester United 7-1'le aldı. İki takım arasındaki en gollü maç, geçtiğimiz yıl Etihad'da oynandı ve o maçı Manchester City 6-3 kazandı.

MANCHESTER UNITED-MANCHESTER CITY MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

İngiltere Premier Lig'in 10. haftasındaki Manchester United-Manchester derbisi 29 Ekim Pazar günü oynanacak. TSİ 18.30'da başlayacak mücadele beIN Sports'tan yayınlanacak.