Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Malatya'daki Kırçuval Otel Davasında Yargılama Devam Ediyor

Kırçuval Otel'in depremde yıkılması sonucu hayatını kaybeden 21 kişinin sanıkları yargılanmaya devam ediyor. Aileler adalet bekliyor.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 18:25
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 18:25

Malatya'daki Kırçuval Otel Davasında Yargılama Devam Ediyor

Malatya'daki Kırçuval Otel Davasında Yeni Gelişmeler

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrası yıkılan Malatya'daki Kırçuval Otel'le ilgili, 21 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan olaya dair sanıkların yargılanmasına devam edildi. Duruşma, 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi.

Duruşmaya Katılım ve Savunmalar

Yargılamaya tutuksuz sanıklar Z.K, S.K, A.Y, A.M.P, F.A, F.P, H.D, İ.Y. ve S.Y. katılırken, sanıklardan M.B. ise bulunduğu ilden SEGBİS ile duruşmaya bağlandı. Duruşma sırasında Bursa Barosu avukatlarının katılma talebi reddedildi.

Sanık İ.Y., otelin ortağı ve müdürü olduğu iddialarını reddederek, bireysel faaliyetlerinin otelle bağlantılı olmadığını savundu. Oteli devraldıktan sonra sadece 8 ay işlettikten sonra devrettiğini belirtti.

Hayatını Kaybedenlerin Yakınlarından Açıklamalar

Otelin enkazından kurtulan Berk Söylemez, geçmişte kaldığı oteli ve binadaki fiziksel sorunları dile getirirken; hayatını kaybeden Metin Işık'ın eşi, otelin daha önce hasar gördüğünü iddialarını yalanlayarak, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden hasar tespit raporu talep etti, aynı zamanda otelin daha önce kapalı olup olmadığının araştırılmasına karar verildi.

Destek ve Talepler

Duruşma sonrasında, hayatını kaybeden sporcuların aileleri adalet beklediklerini dile getirdiler. Nursel Kocabaş, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Zeliha Ağırbaş ise otelin depremin ilk anlarında neden yıkıldığını sorguladı.

Kırçuval Otel'in yıkılması sonucu meydana gelen trajedi, 11 sporcu ve 3 diğer kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Bu davada, sanıklar hakkında 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilmekte.

Mahkeme duruşmayı 13 Aralık'a erteledi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremde Malatya'daki Kırçuval Otel'in yıkılması sonucu...

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremde Malatya'daki Kırçuval Otel'in yıkılması sonucu 10'u sporcu 21 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin 11 sanıklı davanın duruşmasına devam edildi. Otelin yıkılması sonucu hayatlarını kaybeden sporcuların yakınları duruşma sonrasında adliye önünde gazetecilere açıklama yaptı.