Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Malatya'da Deprem Anında Annenin Engelli Oğlunu Taşıdığı Anlar Kamerada

Malatya'daki deprem anında anne Muazzez Güler’in engelli oğlu Doğukan'ı sırtında taşıdığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Yayın Tarihi: 16.10.2024 19:48
Güncelleme Tarihi: 16.10.2024 19:48

Malatya'da Deprem Anında Annenin Engelli Oğlunu Taşıdığı Anlar Kamerada

Malatya'da Deprem Anındaki Kahramanlık

Malatya'nın Kale ilçesinde, 5,9 büyüklüğündeki deprem esnasında Emine Nezihe Parlak İlkokulu'nda eğitim gören engelli oğlu Doğukan Güler’i sırtında taşıyan anne Muazzez Güler’in görüntüleri güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Deprem Panik Yarattı

Deprem, çevre illerde de hissedildi ve kent merkezindeki okullarda büyük paniğe neden oldu. Olay esnasında Muazzez Güler, aynı okulda görevli olduğu için, Doğukan'ı hemen sırtına alarak bina dışına çıkardı.

Muazzez Güler'in Açıklamaları

Anne Muazzez Güler, 10 yaşındaki oğlu Doğukan'ın serebral palsi hastası olduğunu ve yürüyemediğini belirtti. Deprem anında yaptığı eylemin, daha önce yapılan tatbikatlardan bildiği bir hareket olduğunu ifade etti. "Oğlum başının üstüne kitap koymuş dua ediyordu. 'Annemi bekliyordum, biliyordum geleceğini' dedi. 6 Şubat depremlerinde de oğlumu sırtıma alıp indirmiştim. Onu bir an önce dışarı çıkarmak istedim" şeklinde konuştu.

Doğukan Güler'in Anıları

Doğukan Güler, depremde korktuğunu ve çömelemediği için kitabı kafasının üstüne koyduğunu, annesinin onu sırtında taşırken kendisine yardımcı olduğunu anlattı.

Yetkililerden Değerlendirme

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Lideri Fatma Korkmaz, okullarda 30 kişilik ekiple deprem tatbikatları yaptıklarını ve anne ile oğlunun eğitime göre hareket etmesini memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğündeki deprem anında Emine Nezihe Parlak İlkokulu'nda...

Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğündeki deprem anında Emine Nezihe Parlak İlkokulu'nda eğitim gören engelli oğlu Doğukan'ı (solda) sırtında taşıyan anne Muazzez Güler'in (sağda) görüntüsü güvenlik kamerasınca kaydedildi. Güler, açıklamada bulundu.