Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Makyaj İpuçları: Gözlerinizi ve Dudaklarınızı Vurgulayın

Makyaj yaparken gözlerinizi ve dudaklarınızı vurgulamak için bazı ipuçları vardır. Aşağı kıvrılmış gözleri kaldırmak, kusursuz fondöten uygulamak, göz altı morluklarını kapatmak, dudakları dolgunlaştırmak, gözleri daha büyük göstermek, kirpikleri uzatmak ve kantlı eyeliner tekniği kullanmak gibi yöntemlerle makyajınızı daha etkileyici hale getirebilirsiniz.

Yayın Tarihi: 17.10.2023 17:24
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Makyaj İpuçları: Gözlerinizi ve Dudaklarınızı Vurgulayın

Aşağı kıvrılmış gözleri kaldırın

Gözünüze çizeceğiniz eyeliner kaşınız ve alt kirpik çizginizin kesiştiği yere doğru şekillendirilmelidir. Eyelinerı sadece kirpik çizginizin ortasından dışarı doğru sürün. Göz çizginizin iç kısmına asla eyeliner sürmeyin. Gözünüzün dış köşesinin altına biraz açık renkte far sürerek koyu gölgeleri kapatabilirsiniz.

Kusursuz fondöten

Yüzünüzün daha yağlı kısımlarını matlaştırmak için önce baz sürün. T-bölgenize odaklanarak makyaj süngeriyle yüzünüze küçük bir miktarda fondöten uygulayın. Fırça yardımıyla kusur ya da kızarıklıkların üzerine kapatıcı sürün. Son olarak makyaj sabitleyici pudrasıyla bütün gün kusursuz görüntünüzü koruyun!

Göz altı morlukları kapatın

Göz altınıza parmağınızı kullanarak nazikçe baz sürün. Bölgeyi aydınlatmak için fondöteninizden bir ton açık bir kapatıcı kullanın. Kapatıcıyı da parmağınızla uygulayın ve süngerle yüzünüzün dışına doğru yayın. Son olarak da elmacık kemiklerinize aydınlatıcı pudra uygulayın.

Dudaklarınızı dolgunlaştırın

Doğal dudak renginize yakın bir dudak kalemiyle dudak çizginizin biraz dışına çıkarak dudaklarınızı çerçeveleyin. Dudak kalemi ile dudaklarınızı boyayın ve fırça ile kalemi dağıtın. Bir ton koyu dudak kalemi ile dudaklarınızın dış kenarlarını koyultun. Son olarak aydınlatıcı ile üst ve alt dudak çizginizi belirginleştirin.

Gözlerinizi olduğundan büyük gösterin

Açık ton farı kaşınızın altına, gözlerinizin iç köşelerine ve göz kapağınızın üzerine uygulayın. Göz kapağınız için daha sıcak ve koyu tonlardaki farları tercih edin. Orta tonlardaki farları alt kirpik çizginizin altına uygulayın. Son olarak, açık bej tonundaki göz kalemi alt göz kapağınızın iç çizgisine sürün.

Kirpiklerinizi uzatın

Alt ve üst göz kapağı çizginizin hemen altına koyu bir eyeliner uygulayın ama dış köşelere odaklanın. Rimelin ilk katı için rimeli kirpik diplerinizden uçlarına kadar rimel fırçasını sağa sola ittirerek her bir kirpiği boyayın. İkinci katı uyguladıktan sonra sadece kirpik uçlarınıza rimel uygulayın. Kirpiklerinize rimelin birikmesini önlemek için kaş fırçasıyla kirpiklerinizi tarayabilirsiniz.

Kantlı eyeliner tekniği

Göz kalemi ile kirpik çizginize yakın bir çerçeve oluşturun ve kenarların ince olmasına özen gösterin. Eyeliner'ın ucuna geldiğinizde bir kağıt parçasını gözünüzün dış köşesine tutun ve eyeliner'ı kağıdın üzerine doğru dağıtın. Siyah göz farı ile eyeliner'ın üzerinden geçin ve fırça yardımıyla dışa doğru dağıtın.