
İspanya'da Gazze'ye Yönelik Saldırılar Protesto Edildi
İspanya'nın başkenti Madrid'de, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının artmasının ardından protestolar düzenlendi. Filistin halkıyla dayanışma gösteren sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla Callao Meydanı'nda bir araya gelen kalabalık, İsrail'i kınayan sloganlar attı.
Sloganlar ve Talepler
Protesto sırasında katılımcılar, "Katil İsrail", "Yaşasın Filistin direnişi" ve "Soykırıma hayır" gibi sloganlar yükseltti. Ayrıca, İspanyol hükümeti'ne, İsrail'e silah satışının derhal durdurulması çağrısında bulunuldu. Podemos partisi de eyleme destek verdi.
RESCOP'un Açıklamaları
Bunun yanı sıra, "Filistin'in İşgaline Karşı Dayanışma Ağı (RESCOP)" isimli dernek, hükümetin İsrail'e silah satışlarının durdurulduğu yönündeki açıklamalarını yalanladı. RESCOP, ocak ayında İspanya'nın İsrail'e 22 bin 730 avroluk top ve roketatar parçaları ihraç ettiğini ve bu ülkeden 2 milyon 150 bin avroluk bomba ve el bombası aldığını bildirdi.
Gelecek Etkinlikler
Ayrıca, bu hafta sonunda San Sebastian gibi diğer İspanyol şehirlerinde de İsrail'in saldırılarına karşı protestolar düzenlenmesi bekleniyor.
Son Gelişmeler
İsrail ordusu, 19 Ocak'ta aldığı ateşkes kararını bozarak Gazze Şeridi'ne yeniden büyük ölçekli saldırılar başlatmıştı. Mart ayından bu yana düzenlenen hava saldırılarında, çoğunluğu kadın ve çocuklar olmak üzere 430'dan fazla Filistinli hayatını kaybetti.
İsrail'in ateşkesi bozarak Gazze'ye başlattığı saldırılar İspanya'nın başkenti Madrid'de protesto edildi. İspanya'da, Filistin halkıyla dayanışma içinde olan bazı sivil toplum örgütlerinin çağrılarıyla Madrid'deki Callao Meydanı'nda toplanan kalabalık, İsrail karşıtı gösteri düzenledi.
İsrail'in ateşkesi bozarak Gazze'ye başlattığı saldırılar İspanya'nın başkenti Madrid'de protesto edildi. İspanya'da, Filistin halkıyla dayanışma içinde olan bazı sivil toplum örgütlerinin çağrılarıyla Madrid'deki Callao Meydanı'nda toplanan kalabalık, İsrail karşıtı gösteri düzenledi.