Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Maden Suyunu Doğru Kullanmanın Önemi

Maden suyunun yanlış kullanımının felakete davetiye çıkardığı tespit edildi. Maden suyunun içerisinde çok önemli bileşenler yer alıyor. Maden suyunun tüketiminde kabarcıkların oluşmasına neden olan bardağa dökme yöntemi doğru değildir. Maden suyunun doğru kullanımı için direkt olarak şişeden tüketilmelidir. Magnezyum ve sodyum gibi önemli mineraller içeren maden suyu, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar. Ancak aşırı sert maden suyu tüketimi mideye zarar verebilir.

Yayın Tarihi: 06.08.2023 09:13
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Maden Suyunu Doğru Kullanmanın Önemi

Maden suyunun yanlış kullanımının felakete davetiye çıkardığı tespit edildi.

Maden suyu yüzyıllardır insanların kullandıkları sağlıklı bir su çeşidi olarak biliniyor. Sağlığa olan bu etkileri bilimsel olarak da kanıtlanmış durumda. Maden suyunun içerisinde çok önemli bileşenler yer alıyor. Yerin metrelerce altında oluşan maden suyu içerisinde yer alan bileşenlerin faydası kadar zararı da olabileceği bildirildi.

Maden suyunun doğru kullanımı

Maden suyunun tüketiminde genellikle şişeden bardağa dökme yolu tercih ediliyor. Ancak bunun çok da yararlı olmadığı bildirildi. Şişeden bardağa dökülen maden suyunda kabarcıklar oluşuyor. Bu kabarcıklarla beraber maden suyunun içerisindeki mineraller kaçıyor. Bu mineraller kaçtıktan sonra maden suyu tüketmenin de bir anlamı kalmıyor. Bundan dolayı maden suyu kesinlikle bardağa dökülmeden direkt olarak şişeden tüketilmelidir.

Maden suyunun faydaları

Maden suyu ile alakalı olarak yapılan araştırmalarda çok önemli faydalarının olduğu tespit edildi. Buna göre maden sularının içerisinde magnezyum oranı çok yüksek. Bu magnezyum da kas ile sinirler arasındaki elektrik uyarılarının iletilmesini kolaylaştırıyor. Böylece kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma kalkanı oluşuyor. Damar sertliği yaşayanlar maden suyu ile bu sorunu çözebiliyorlar. Maden suyu içerisinde bolca bulunan bir diğer element ise sodyumdur. Bunun da faydası vücuttaki sıvı dengesinin sağlanması oluyor. Ayrıca asit-baz dengesi de bununla kuruluyor.

Maden suyunun dikkatli kullanımı

Maden suyu en bilinen faydası ile mide rahatlatıcıdır. Ancak doktorlar bu konuda çok önemli bir uyarı yapıyorlar. Aşırı sert maden suyu içmek mideyi anlık olarak rahatlatıp şişkinliği alabilir ama zararı çok büyük oluyor. Bu kıvamdaki maden suları midenin çeperini tahrip edip delici bir etki yapabiliyor. Bundan dolayı maden suyu eğer çok sert ise biraz su ile seyreltilmesi gerekiyor. Ayrıca hafif maden suyu dahi olsa günde 2 şişeden fazla tüketilmemesi de öneriliyor.