Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Maaşlara Yüzde 100’e Varan Zam!

Ekim ayında maaşlara yüzde 100'e varan zam müjdesi açıklandı. Farklı kurumlarda, işyerlerinde ve belediyelerde toplu iş sözleşmeleri imzalanarak maaşlarda artış gerçekleştirildi. Ayrıca, ekim ayında diğer maaş zamlarıyla ilgili duyurular da yapıldı.

Yayın Tarihi: 04.10.2023 15:26
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Maaşlara Yüzde 100’e Varan Zam!

Ekim Ayının İlk Günlerinde Zam Müjdesi Açıklandı

Ekim ayının ilk günlerinde, farklı kurumlarda, işyerlerinde ve belediyelerde toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor. Eylül ayı enflasyon rakamları dün itibariyle açıklandı. Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından memurlar ve emekliler üç aylık enflasyon farkına dair gelişmeleri yakından takip ederken, farklı kurumlarda çalışan personeller de toplu iş sözleşmelerinden çıkacak neticeleri merak ediyorlar. Bu çerçevede, ekim ayının ilk günlerinde de sendikalar ile kurumlar, belediyeler ve işyerleri arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça duyuru metinleri yayınlanıyor.

Maaşlara Yüzde 100’e Varan Zam

Geçtiğimiz süreçte olduğu gibi ekim ayında da çalışanların sosyal haklarının ve maaş zamlarının belirlenebilmesi için toplu iş sözleşmesi görüşmeleri gerçekleştiriliyor. Ankara halk ekmek fabrikasında düzenlenen toplu iş sözleşmesi törenine, Ankara halk ekmek fabrikası genel müdürü, Şeker İş Sendikası Başkanı, Ankara Büyükşehir Belediyesi işletme iştirakler daire üst başkanı ve sendika temsilcileri katıldı. Söz konusu topluca iş sözleşmesi ile birlikte maaşlarda yüzde 100'e varan artış hayata geçirildi. Önümüzdeki dönemde, farklı belediyelerde, işyerlerinde ve kurumlarda toplu iş sözleşmesi imzalanması durumunda maaş zamlarına ilişkin kamuoyuna bilgi verilecek.

Ek Zam Müjdesi Ekim Ayında Açıklandı! Yüzde 25 Zam Duyuruldu

Ekim ayının ilk günlerinde de maaş zamları ile ilgili yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Aralık ayında asgari ücret zammı için görüşmeler başlayacak. Memur maaşları ise ocak ayının ilk günlerinde açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamlarının ardından belli olacak. Meclis’in açılmasının ardından emekli maaş zammı için çalışmalar hız kazanacak. Emekliler, memurlar ve asgari ücretle çalışanlar maaş zamlarına dair gelişmeleri yakından takip ederken, ülke genelindeki belediyelerde de maaş zamlarına ilişkin yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bu kapsamda, ekim ayının ilk günleri itibariyle maaş zamlarına dair duyurular yakından takip ediliyor.

Ekim 2023 Maaş Zammı Müjdesi

Geçtiğimiz süreçte olduğu gibi ekim ayında da ülke genelindeki çeşitli belediyeler ve sendikalar arasında toplu iş sözleşmeleri imzalandıkça maaş zamlarına ve sosyal haklara ilişkin duyuru metinleri yayınlanıyor. Belediye personelleri maaşlardaki artışlara dair gelişmeleri yakından takip ederken, belediye başkanları da açıklamalarda bulunuyorlar. Bu çerçevede, Beylikdüzü Belediyesi ekim ayı meclis toplantısında Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çelik eylül ayından itibaren günlük yevmiyelerde yüzde 25 artış yapıldığını duyurdu. Yemek ücretinde ise yaklaşık yüzde 60 artışa gidildi.