Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Lübnan'ın En Büyük Mülteci Kampında Çatışmalar Devam Ediyor

Lübnan'daki en büyük mülteci kampında Filistinli El Fetih ile militan İslamcı gruplar arasında çıkan çatışmalar devam ediyor. Üç kişinin hayatını kaybettiği çatışmalarda, Lübnan'ın geçici Başbakanı Necip Mikati, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşerek çatışmalara son verilmesi çağrısında bulundu. El Fetih yetkilisi Tümgeneral Munir Makdah ise ateşkesten yana olduklarını ve militan grupları ateşkese uymamakla suçladı.

Yayın Tarihi: 09.09.2023 19:56
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Lübnan'ın En Büyük Mülteci Kampında Çatışmalar Devam Ediyor

Lübnan'ın en büyük mülteci kampında çatışmalar devam ediyor: "Burada savaş yok, kaos var"

Lübnan'daki en büyük mülteci kampında Filistinli El Fetih ile militan İslamcı gruplar arasında bugün erken saatlerde yeniden başlayan çatışmalarda üç kişi hayatını kaybetti. El Fetih'in üst düzey yetkilisi Tümgeneral Munir Makdah, "Burada savaş yok, kaos var" dedi.

Çatışmalar Filistin Davasına Hizmet Etmiyor

Lübnan'ın geçici Başbakanı Necip Mikati, çatışmaları sona erdirmek amacıyla Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü. Mikati, Ein el-Hilweh'de yaşananların "Filistin davasına hizmet etmediğini ve Lübnan devletine zarar verdiğini" söyleyerek çatışmalara son verilmesi çağrısında bulundu.

El Fetih Ateşkestten Yana

El Fetih'in üst düzey yetkilisi Tümgeneral Munir Makdah, Lübnan ve Filistin topraklarındaki El Fetih yetkililerinin ateşkesten yana olduğunu söyledi ve militan grupları ateşkese uymamakla suçladı. Kampın içinden bilgi veren Makdah, "Devam eden bir kaos var. Savaş yok ama kaos var ve uzak mesafeden ateş ediliyor" dedi.