Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Lübnan İslami Direnişi Hareketi Askeri Fuarı Düzenledi

Lübnan İslami Direnişi Hareketi, Baalbek kentinde askeri bir fuar düzenledi. Fuarda sergilenen askeri ve zırhlı araçlar, geçmişte İsrail ve terör örgütlerine karşı yapılan savaşlarda elde edilmişti. Fuarın açılışında yapılan konuşmalarda direnişin gücü ve kararlılığı vurgulandı. Lübnan ordusuyla birlikte Hizbullah, DEAŞ ve Nusra Cephesi tarafından ele geçirilen bölgeleri geri almıştı. Hizbullah, İsrail'in işgal girişimlerine karşı uzun süredir direniş göstermektedir.

Yayın Tarihi: 28.08.2023 13:07
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Lübnan İslami Direnişi Hareketi Askeri Fuarı Düzenledi

Lübnan İslami Direnişi Hareketi Lübnan’ın doğusundaki Baalbek kentinde askeri fuar düzenledi.

Hizbullah Siyasi Konsey Başkanı İbrahim Emin es-Sayyid ve beraberindeki heyet 10452 metrekarelik bir alanda kurulu, Lübnan bölgesini de simüle eden müzenin açılışını yaptı.

ZIRH DELİCİ FÜZE SİSTEMİ

Fuarda sergilenen askeri ve zırhlı araçların geçen yıllarda İsrail’in yanı sıra 2017’de terör örgütleri DEAŞ ve Nusra Cephesine karşı girişilen savaşta elde edildiği belirtildi. Fuarda ayrıca 1982- 2000 yılları arasında İsrail’le girilen çatışmalardan elde edilen zırhlı araç ve teçhizatlar da yer aldı. Sergide, çeşitli özellikleri taşımakla birlikte zırh delici bir silah olmasıyla öne çıkan “Thar Allah” güdümlü füze sistemi ile “SA-6” hava savunma füzeleri de fuar ziyaretçilerine tanıtıldı. Fuara birçok politikacı ve akademisyen katılırken, halk da yoğun ilgi gösterdi.

KARARLILIK MESAJI

Hizbullah Siyasi Konsey Başkanı İbrahim Emin es-Seyyid fuar açılışında yaptığı konuşmada, “Bu sergi, direnişin gücünü ve yetkinliğini göstermektedir.” dedi. Bu türden fuar ve sergiler kurmaya devam edeceklerini belirten Seyyid, başarı ve zaferlerinin kaybolmasını istemediklerini vurguladı. Seyyid, sözlerine şöyle devam etti:“Direniş tüm zorluklar karşısında kararlıdır. Dünya orduları direniş erlerine karşı birleşse bile onların inancını, kararlılığını ve iradesini zayıflatamayacaklar.” Seyyid, Afrika kıtasında yaşanan gelişmelere atıfta bulunarak, “Afrika’da bağımsızlık devrimlerini bekliyoruz ve bu süreç Allah’ın izniyle dünyanın çehresini değiştirecek” ifadelerini kullandı. Seyyid ayrıca, “Amerika Birleşik Devletleri’nin hiçbir zaman Arapların yanında olmadığını, her zaman kendi çıkarları doğrultusunda çalıştığını” sözlerine ekledi.

HEM İSRAİL HEM DE DAEŞ İLE MÜCADELE

Lübnan ordusu, Hizbullah ile birlikte 2017’de ülkenin Suriye sınırında DEAŞ terör örgütü ve Nusra Cephesi tarafından ele geçirilen bölgeleri geri almak için savaşmıştı.

Geçen haftanın başlarında da Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta, Hizbullah milislerinin terör örgütü DEAŞ’a ait olduğu iddia edilen bir hücre evine düzenlediği baskında 1 kişinin öldüğü, patlayıcı kemer taşıyan bir kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Ayrıca Hizbullah, İsrail’in bölgedeki işgal girişimlerine izin vermeyen, emperyalist planlara karşı uzun soluklu direniş mücadelesi vermesiyle de bölgede halk tarafından desteklenen bir hareket olarak dikkat çekiyor.