Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Lübnan Ulaştırma Bakanı, Hava Sahasının Kapatıldığı İddialarını Reddetti

Lübnan Ulaştırma Bakanı, hava sahasının kapatıldığı yönündeki haberleri yalanlayarak uçuş trafiğinin devam ettiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 23:52
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 23:52

Lübnan Ulaştırma Bakanı, Hava Sahasının Kapatıldığı İddialarını Reddetti

Lübnan Ulaştırma Bakanı, İddiaları Yalanladı

Lübnan Ulaştırma Bakanı Ali Hamiyye, Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesine düzenlenen saldırıyla ilgili olarak Lübnan hava sahasının kapanmadığını duyurdu. Bu açıklama, medyada çıkan çeşitli iddiaların ardından geldi.

Hava Sahası İle İlgili Açıklama

Hamiyye, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Lübnan hava sahası uçuş trafiğine kapatılmıştır" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Mecdel Şems'teki Saldırı

İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesinde, bir futbol sahasına isabet eden roket saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetmiş, 24 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan 6'sının durumu kritikti.

Saldırıya Yorumlar

İsrail Ordu Sözcüsü, saldırının Lübnan Hizbullahı tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü. Ancak Hizbullah, bu iddiaları reddetti. İsrail Başbakanı Netanyahu, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyeceğiz. Hizbullah, şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek" ifadelerini kullandı.