Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Lübnan'dan İsrail'e Sert Açıklama: Dürzi Lider Canbolat'tan Mecdel Şems Saldırısına Tepki

Dürzi lider Velid Canbolat, İsrail'in bölgedeki fitne girişimlerine karşı direnişin yanında olduklarını belirtti.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 23:04
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 23:04

Lübnan'dan İsrail'e Sert Açıklama: Dürzi Lider Canbolat'tan Mecdel Şems Saldırısına Tepki

Lübnan'daki Dürzi Lider Canbolat'tan Önemli Açıklamalar

Lübnan'daki Dürzi liderlerinden Velid Canbolat, Mecdel Şems beldesinde yaşanan saldırıya dair açıklamalarda bulundu. Canbolat, İsrail'in bölgedeki etnik ve mezhepsel bileşenler arasında fitne çıkarmak adına uzun yıllardır gizli planlar yürüttüğünü ifade etti.

İsrail'in Yıllardır Sürdüğü Çalışmalar

Canbolat, "İsrail'in bu bölgedeki topluluklar arasında ssavaş ve kaos çıkarmak için yıllardır süren stratejilerini biliyoruz. Buna rağmen direnişçilerin cesur duruşlarının yanında olmaktan gurur duyuyoruz," dedi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın aktardığına göre, Dürzi lider, Mecdel Şems'teki söz konusu saldırının, Hizbullah hareketiyle herhangi bir bağlantısının bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Saldırının Ardındaki Gerçekler

Geçtiğimiz günlerde İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde gerçekleşen roket saldırısında, çocuklar da dahil olmak üzere 10 kişi yaşamını yitirmişti. Ayrıca, 24 kişi yaralanmış, bunlardan 6'sının durumu oldukça ağır. Canbolat, bu tür saldırıların arkasında yatan sebeplerin üzerine dikkat çekerek, "İsrail'in bizleri bölmeye çalıştığına dair daha önce direniş gösterdik ve bu kez de göstermeye devam edeceğiz," şeklinde konuştu.