Lösemiyi Yendiler ve Umut Oldular
Van'da uzun süren tedavi sürecinin ardından lösemiyi yenerek hayata tutunan Şehriban Taştan ve Merve Demirtaş, kendileri gibi ağır tedavi aşamalarından geçen çocukları hastanede ziyaret ederek moral vermeye çalışıyor.
Hayat Kavgalarında Destek Oluyorlar
9. sınıf öğrencisi Şehriban Taştan ile 10. sınıf öğrencisi Merve Demirtaş, 2 yıl önce halsizlik, eklem ağrıları ve burun kanamaları yaşadıkları için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezine başvurdu ve burada lösemi tanısı aldı. Tedavilere başlanan Taştan, 15 yaşında ve Demirtaş ise 16 yaşındaydı.
Hastanede eğitimlerine de devam eden gençler, ailelerinin ve doktorlarının desteğiyle zorlu süreci geride bıraktı ve sağlıklarına kavuştular. Şimdi ise kendileriyle benzer zorluklardan geçen çocuklara destek olmak amacıyla onların yanına giderek umut aşılıyorlar.
Yaşadıkları Zorlukları Anlatıyorlar
Erciş’te yaşayan Şehriban Taştan, "Lösemi tedavisi gören tüm çocukların benim gibi iyileşmelerini istiyorum. Hastanede tüm doktorlarımız ve hemşirelerimiz bizimle çok ilgiliydi. Eğitime de burada devam ettik" dedi. Ziyaret ettiği arkadaşlarını mutlu gördüğünde ise çok sevindiğini vurguladı.
Merve Demirtaş ise, "Hastanede 8 ay tedavi gördüm. Bizim gibi iyileşenlerin yanına geldiğini görmek çok kıymetli. Moral, tedavi sürecini olumlu etkiliyor" sözleri ile umutlarını paylaştı.
Gençlerin Harika Destekleri
11 yaşındaki Seher Özgör de tedavisinin sonuna yaklaştığını ve hastanede geçirdiği zamanın kendisine umut verdiğini ifade etti. Ziyaretlerden mutluluk duyduğunu belirten Özgör, "Onlar iyileştikleri için çok mutlu oldum. Biz de iyileşeceğiz" diye konuştu.
İyileşme Sürecinde Moral ve Motivasyonun Önemi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Kamuran Karaman, "Lösemi tedavisi, sağlık profesyonellerinin yanı sıra ailenin ve çevrenin desteğiyle başarıyla sonlanabiliyor. Her yaştan çocukta daha sık görülen bu hastalığın tedavisinde moral ve motivasyon çok önemli" dedi.
Kendilerinin sağlığına kavuşmasını isteyen gençlerin, hastanedeki çocuklar için umut ışığı olmaları büyük bir pozitif etki yaratıyor. Ayrıca, her türlü tedavi sonrası taburcu olan gençlerin hastane ziyaretleri, tedavi sürecindeki diğer çocuklar için motivasyon ve umut kaynağı oluyor.
Van'da uzun süren tedavi sürecinin ardından lösemiyi yenerek hayata tutunan Şehriban Taştan (sağda) ile Merve Demirtaş (sağ 2), kendileri gibi ağır tedavi aşamalarından geçen çocukları hastanede ziyaret ederek moral vermeye çalışıyor.
Van'da uzun süren tedavi sürecinin ardından lösemiyi yenerek hayata tutunan Şehriban Taştan (sağda) ile Merve Demirtaş (sağ 2), kendileri gibi ağır tedavi aşamalarından geçen çocukları hastanede ziyaret ederek moral vermeye çalışıyor.