Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Lise Öğrencileri ve Veliler Dikkat! Sınıf Tekrarı Geri Mi Geliyor?

Lise öğrencileri ve veliler dikkat! Sınıf tekrarı geri mi geliyor? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yaptığı açıklamaya göre liselerde sınıfta kalma uygulaması geri gelecek. Detaylar haberimizde...

Yayın Tarihi: 29.08.2023 16:46
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Lise Öğrencileri ve Veliler Dikkat! Sınıf Tekrarı Geri Mi Geliyor?

Lise Öğrencileri ve Veliler Dikkat! Uygulama geri mi geliyor?

Daha öncesinde uygulanmakta olan sınıf tekrarı 21 Temmuz 2012'de çıkan bir yönetmelikle kalkmıştı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yaptığı açıklamaya göre liselerde sınıfta kalma geri geliyor... Eskiden uygulanmakta olan sınıf tekrarı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 21 Temmuz 2012 tarihinde çıkarılan bir yönetmelikle beraber kaldırılmıştı. Şimdi ise sınıfta kalma konusu tekrar gündemde. Yeni öğretim dönemiyle beraber sınıfta kalma geri mi geliyor? Detaylar haberimizde...

Liselerde artık eskisi gibi sınıfta kalma olacak!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yapmış olduğu yeni bir açıklamayla pek çok farklı konunun yanı sıra önümüzdeki dönemde sınıf tekrarı konusundan da bahsetti. Tekin'in yaptığı açıklamaya göre liselerde sınıfta kalma yeni öğretim yılıyla beraber geri gelecek ve devamsızlık affı da ortadan kalkacak.

Lisede sınıf geçme şartları neler? Hangi şartlarda sınıfta kalınır?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yapmış olduğu açıklamaya göre liselerde sınıf tekrarı uygulaması geri geliyor. Sınıfta kalma şartlarının neler olduğuna dair bir bilgi ise henüz mevcut değil.

Bakan Tekin açıklamasında başka konulara da değindi...

Önümüzdeki yeni eğitim yılıyla beraber liselerde sınıfta kalmanın geri geleceğinden bahseden Bakan Tekin, açıklamasında ilerleyen süreçte seçmeli dersler ve yardımcı kitaplar hakkında yeni gelişmeler paylaşılacağını belirtti. Buna ek olarak Tekin yapmış olduğu açıklamada özel okul ücretlerinin sınırlandırılmasına dair yapılan çalışmadan da bahsetti.