Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Limonun Mucizevi Etkileri

İnsan vücudunda direkt emilimin sağlandığı bir bölge olan ayak bölgesine limon sürüldüğünde mucizevi etkiler ortaya çıkabiliyor. Limonun bağışıklık sistemini güçlendirdiği, hastalıklara karşı direnç sağladığı ve cilt üzerindeki etkileri ise bilinen bir gerçektir. Limon ayrıca temizlikte de kullanılabilmektedir.

Yayın Tarihi: 19.10.2023 17:40
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Limonun Mucizevi Etkileri

Limonun Mucizevi Etkileri

İnsan vücudunda direkt emilimin sağlandığı bir bölge olan ayak bölgesine limon sürüldüğünde mucizevi etkiler ortaya çıkabiliyor. Topuğunuzun altına sürdüğünüz limon, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olur ve aynı zamanda hastalıklara karşı da direnç kazanmanızı sağlar.

Özellikle kış aylarında düzenli şekilde topuğun altına limon sürmek, kişiyi enfeksiyonlara karşı koruyabilir. İlk olarak bir adet limonu ortadan ikiye böün. Limonu ortadan ikiye böldükten sonra üzerine bir miktar deniz tuzu ilavesinde bulunun. Limonun üzerine deniz tuzu ilavesinde bulunduktan sonra topuk kısmından başlayarak ayağınızın altına masaj yaparak limonu güzelce sürün. Ayağınızın altına yaklaşık olarak 20 dakika boyunca limon sürün. Bu uygulamayı dairesel hareketler şeklinde yapabilirsiniz. Kaya tuzunun iri formda olması cildinizin tahriş durumu ile karşı karşıya kalmasına neden olabileceği için yavaş hareketlerde bulunmaya gayret edin.

Mide hastalığı olanların limon tüketimi tavsiye edilmez. Reflü ve ülser gibi rahatsızlıklara sahip olanların da limon tüketiminden kaçınmaları gerekebilir. Limon, yapısındaki yüksek asit nedeniyle diş ve diş etine zarar verebilir. Ayrıca alerjen bir bünyeye sahipseniz de limon tüketmeden önce dikkatli olmanızda fayda var. Böbrek, safra kesesi problemi olanlar ve sıtma hastalığıyla mücadele edenlerin de limon tüketiminden kaçınması gerekir.

Limonlu su doğrudan yağ yakmaz. Kilo vermeyi destekler. Sizi diyete motive edebilir. Sindirim sorunlarına iyi gelir. Ama doğrudan yağ yakması mümkün değildir. Sağlıklı beslenmeye ek olarak tüketilebilir. Yağ yakmanın formülü ise enerji açığı oluşturmaktan geçer. Yani gün içinde harcadığınız kalori aldığınız kaloriden fazla olmalıdır. Bunun için dengeli ve sağlıklı bir beslenme programına, daha fazla kalori harcamaya, düzenli uyku gibi etkenlere ihtiyaç duyulabilir. Sağlıklı bir beslenme programı ve kalıcı kilo vermek için diyetisyeninizden destek alabilirsiniz.

Limonun Mucizelerine İnanamayacaksınız!

Limon hakkında ilk kez duyduğunuz yararları... Limonun genel anlamda nelere iyi geldiğini çoğumuz çok iyi biliyoruz. Mesela ilk olarak limonun C vitamini olduğunu ve cilt üzerindeki etkilerin ne anlamda önemli olduğunu biliyoruz. Hastalıklara karşı savunma olarak nane-limon çayları yapıyoruz. Limonda bulunan sitrik asit koltuk altında bulunan mikrop ve bakterileri derinlemesine temizlemenize yardımcı olacaktır. Limonu koltuk altınıza sürerseniz kötü kokuyu yok eder. Limon da bulunan sitrik asit koltuk altınıza zarar vermez. Hem doğal hem de zararsız olduğunu açıkça ifade edebiliriz.

Limon suyundan parmak ucunuza alıp çıkan sivilcenizin üzerine sürüp bir gece bekletmeniz ile sivilcenizin sabaha kurumuş olduğunu görebilirsiniz.

Limonun sağlığımız üzerindeki faydaları:

  • Yarım limonu alıp topuk ve ayak uçlarına sürüp 10 dakika masaj yaparak sürdüğünüz zaman; grip ve nezle olduğunuz takdirde hızla geçirir.
  • Limon suyunu içtiğiniz zaman; bağışıklık sisteminizi güçlendirir, kırışıklık ve kelekleriniz gözle görünür derecede azalmaya başlar, durmayan diş ağrılarınızı dindirir ve kanınızı temizler.
  • Kendinizi enerjiniz düşük hissettiğiniz zamanlarda bileklerinize birkaç damla limon suyu sürerseniz sizi ferahlatacaktır ve dinç hissetmenize sebep olacaktır.
  • Sabah uyandığınızda hiç dinlenememiş gibi ve enerjiniz düşük, yorgun uyanıyorsanız; baş ucunuza bir limon koyun, kötü kokuyu alır ve limonun o fresh kokusu ile stresiniz azalır. Uyku kaliteniz yükselir ve enerjik uyanırsınız.
  • Limonun diğer bir mucizesi, limon kabuğunu çokça tüketmeniz ile; diş etleri güçlenir, bağırsakları korur, karaciğerde yağlanmayı büyük anlamda önler, kanser riskini azaltır. Kalp ve damar sağlığını en iyi şekilde korur.

Limon Temizlikte Nasıl Kullanılabilir?

Temizlik yaptığınızda elinize sinen çamaşır suyu kokusu, balık türü fazla kokan yemeklerde; elinizi limon ile ovalayarak kötü kokudan kurtulabilirsiniz.

3 adet limon suyunu ve 1 kaşık vanilyayı içerisinde bulunan su bitene dek kaynattığınız taktirde, evdeki kötü koku gider ve hava tertemiz olur.

Paslanan ev, mutfak eşyaları, takı, aksesuarlarınızı limon suyunda bir miktar bekleterek pasın çözüldüğünü gözle görebilirsiniz.