Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kuzey Koreli Hackerların Küresel Saldırıları: Hassas Bilgi Çalıyorlar

Kuzey Koreli bilgisayar korsanları, dünya genelindeki savunma şirketlerine siber saldırılar düzenliyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 10:04
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 10:04

Kuzey Koreli Hackerların Küresel Saldırıları: Hassas Bilgi Çalıyorlar

Kuzey Koreli Bilgisayar Korsanları Hedeflerde

ABD, Birleşik Krallık ve Güney Kore, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının uluslararası savunma ve mühendislik firmalarını hedef aldığına dair açıklamalar yaptı.

Ortak Açıklama ve Hedefler

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), Birleşik Krallık Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC) ve Güney Kore Ulusal İstihbarat Teşkilatı (NIS), Kuzey Kore destekli "Anadriel ya da APT45" olarak bilinen gruptan bahsetti. Bu bilgisayar korsanları, tanklar, denizaltılar, savaş uçakları, füzeler ve radar sistemleri üreten şirketlerin hesaplarını hedef alıyor.

Yurt Dışındaki Ülkeler Hedef Alınıyor

Bu siber saldırıların yanı sıra, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının Japonya ve Hindistan’daki çeşitli endüstri sektörlerine de saldırdığı bildiriliyor. Açıklamalarda, Andariel'in casusluk faaliyetlerini bazı ABD merkezli sağlık kurumlarına yönelik fidye yazılımı operasyonları ile finanse ettiği de belirtiliyor.

Ödül ve İddianame

ABD Adalet Bakanlığı, Kuzey Koreli hacker Rim Jong-hyok hakkında bir iddianame yayımlayarak, 2 ABD Hava Kuvvetleri üssü, NASA ve Tayvan, Güney Kore ile Çin’deki bazı kuruluşlara yönelik korsanlık faaliyetlerini ele aldı. Dışişleri Bakanlığı, Rim’in konumu veya kimliği hakkında bilgi sağlayanlara 10 milyon dolara kadar ödül teklif etti.

Uluslararası Endişeler

Birleşmiş Milletler, 2023 başında yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’nin 2022 yılında dijital para hırsızlığını artırdığını duyurdu. Uzmanlar, çalınan paraların Kuzey Kore’nin yaptırımlara tabi nükleer ve füze programlarına aktarıldığını belirtiyor.