Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, Putin ile Görüştü ve Ukrayna'daki İşgale Destek Verdi

Rusya- Ukrayna savaşı devam ederken Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Putin'le bir araya gelip Ukrayna'daki işgale açık açık destek verdi. Ukrayna hükümetiyle bağlantılı bir grup, Kim'i öldürülecekler listesine ekledi. Görüşmeye ilişkin Kremlin'den yapılan açıklamada Rusya ve Kuzey Kore'nin askeri konularda veya başka alanlarda herhangi bir anlaşma imzalamadığını bilgisine yer verildi. Kim Jong-un Rusya'da temaslarını sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 15.09.2023 16:55
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, Putin ile Görüştü ve Ukrayna'daki İşgale Destek Verdi

Rusya- Ukrayna Savaşı Devam Ediyor

Rusya- Ukrayna savaşı devam ederken Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hamlesi tüm dünyanın dikkatini çekti. ABD'nin 'bedelini öder' tehdidine rağmen geçtiğimiz günlerde zırhlı trenle Rusya'ya giden Kim, Putin'le bir araya gelip Ukrayna'daki işgale açık açık destek verdi.

Ukrayna'dan Kim Jong-un'a Ölüm Tehdidi

Kim'in bu hamlesi Ukraynalıları kızdırdı. Ukrayna hükümetiyle bağlantılı bir grup, Kim'i öldürülecekler listesine ekledi. Ukrayna hükümetiyle bağlantılı Mirotvorets isimli grup, Kim'in Ukrayna'nın 'ölüm listesine' eklendiğini aktardı. Mirotvorets, yayınladığı ilanda, Kim'le ilgili kişisel bilgilere de yer verdi.

Rusya ve Kuzey Kore Arasında Anlaşma Yok

Görüşmeye ilişkin Kremlin'den yapılan açıklamada Rusya ve Kuzey Kore'nin askeri konularda veya başka alanlarda herhangi bir anlaşma imzalamadığını bilgisine yer verildi. Kremlin'in iddiası ile benzer çizgide bir açıklamaya imza atan Putin ise Moskova'nın Güney Kore ile ilgili hiçbir anlaşmayı ihlal etmeyeceğini söyledi.

Kim Jong-un'un Rusya Ziyareti

Kim Jong-un Rusya'da temaslarını sürdürüyor. Komsomolsk-na-Amure kentine geçen Kim, Rusya Başbakan Yardımcısı Denis Manturov'un da eşlik ettiği Yuri Gagarin Komsomolsk-on-Amur Uçak Fabrikasını ziyaret etti. Kim ayrıca Su-35 savaş uçağının gösteri uçuşunu da izledi. Kim daha sonra zırhlı treniyle kentten ayrıldı.