Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kuveyt Türk Yatırım'da Yeni Genel Müdür Ataması

Kuveyt Türk Yatırım Menkul Değerler AŞ'ye Dr. Selman Ortaköy Genel Müdür olarak atandı.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 11:38
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 11:41

Kuveyt Türk Yatırım'da Yeni Genel Müdür Ataması

Kuveyt Türk Yatırım'da Üst Düzey Atama Gerçekleşti

Kuveyt Türk Finans Grubu, önemli bir yönetim atamasına imza attı. Banka tarafından yapılan duyuruya göre, Dr. Selman Ortaköy, Kuveyt Türk'te Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü olarak görev yapmaktayken, yeni kurulan Kuveyt Türk Yatırım Menkul Değerler AŞ'ye Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştır.

Akademik ve İş Hayatı Geçmişi

Dr. Ortaköy, 2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olup, 2009'da Bahçeşehir Üniversitesi’nde Ekonomi ve Finans alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. 2014 yılında ise İstanbul Üniversitesi’nde İktisat Politikası üzerine doktora derecesi elde etmiştir. İş hayatına 2007 yılında Kuveyt Türk bünyesinde İşletme Bankacılığı Pazarlama Uzmanı olarak başlayan Ortaköy, birçok farklı pozisyonda görev alarak kariyerine devam etmiştir.

Kuveyt Türk Yatırım'ın Hedefleri

Kuveyt Türk Yatırım, 11 Temmuz 2024 itibarıyla faaliyet izni alarak, Türkiye'nin katılım esaslı ilk yatırım şirketi olarak faaliyet gösterecektir. Şirket, hisse işlemlerine aracılık, yatırım danışmanlığı ve kurumsal halka arz süreçlerine destek sağlamak gibi çeşitli alanlarda hizmet sunmayı amaçlamaktadır.

Müşteri Odaklı Yaklaşım

Kuveyt Türk Yatırım, mobil uygulama ve uzman yatırım danışmanları aracılığıyla, müşterilerinin yatırım süreçlerinde kârlılığı ve güvenliği ön planda tutarak hizmet sunacaktır. Ayrıca, yatırım araçları ve piyasalara dair bilgiler sağlayarak bilinçli yatırım kararları almalarına yardımcı olmayı hedeflemektedir. Kurumsal finansman danışmanlığı hizmetleri ile de şirketlere stratejik hedeflerini gerçekleştirme konusunda güvenilir bir ortak olmayı amaçlamaktadır.

Kuveyt Türk'te Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü olarak görev yapan Dr. Selman Ortaköy, tüm...

Kuveyt Türk'te Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü olarak görev yapan Dr. Selman Ortaköy, tüm yatırım işlemlerini kendi bünyesinde gerçekleştirmek üzere kurulan Kuveyt Türk Yatırım Menkul Değerler AŞ'ye Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.