Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kütahya'da Metan Gazı Zehirlenmesi: Üç Kişi Hastaneye Kaldırıldı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde metan gazı zehirlenmesi sonucu üç kişi hastaneye kaldırıldı. Olayın detayları haberimizde.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 18:56
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 18:56

Kütahya'da Metan Gazı Zehirlenmesi: Üç Kişi Hastaneye Kaldırıldı

Kütahya'da Metan Gazı Zehirlenmesi Olayı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan Eşen köyü, talihsiz bir olaya ev sahipliği yaptı. Burada, kazdıkları su kuyusundaki metan gazı nedeniyle bir baba ve iki oğlu hastaneye kaldırıldı.

Olayın Başlangıcı

Sait Ü. (35), evlerinin önündeki su kuyusunda çalışırken dengesini kaybederek 13 metrelik kuyuya düştü. Oğlunu kurtarmak amacıyla kuyuya inen baba Dursun (51) ve kardeşi Fatih Ü. (30) ise, bir daha haber alınamaması üzerine endişeli yakınları tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi.

Kurtarma Çalışmaları

İhbar üzerine, olay yerine hemen sağlık, itfaiye, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile jandarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yoğun çabaları sonucu bilinçleri kapalı bir halde kuyudan çıkarılan baba ve iki oğlu, kuyuda biriken metan gazından zehirlendiği belirlendi.

Hastane Süreci

3 kişi, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne taşındı. Burada yapılan ilk müdahale sonrasında, sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenilen baba ve oğulları Eskişehir Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

Önemli Not: Metan gazı, solunum yoluyla alındığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu tür kazalara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, kazdıkları su kuyusundaki metan gazından zehirlenen baba ve iki...

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, kazdıkları su kuyusundaki metan gazından zehirlenen baba ve iki oğlu hastaneye kaldırıldı.