Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kuruyan Bitkileri Canlandırmanın Yolu: Muz Kabuğu

Çiçeklerinizi canlandırmak için kullanabileceğiniz bir yöntem olan muz kabuğu, bitkilerin kısa sürede canlanmasına yardımcı olur. Kuruyan ve cansızlaşan bitkilerin diplerine koyulan muz kabuğu, çiçeklerin canlılık kazanmasına yardımcı olur.

Yayın Tarihi: 10.07.2023 22:51
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kuruyan Bitkileri Canlandırmanın Yolu: Muz Kabuğu

Çiçeklerinize Canlılık Kazandıracak Bir Formül: Muz Kabuğu

Çiçekler özel ilgi isteyen ve gerekli özverinin verilmemesi sonucunda ise kısa sürede kururlarken, kuruyan ve cansızlaşmaya meyilli olan çiçeklerinizi, bitkilerinizi kısa sürede canlandırmaya yardımcı olan çeşitli bakım tüyoları bulunmaktadır.

Yetiştirdiğiniz çiçekleri, bitkileri cinsine ve türüne göre ayırt etmek ve bu şekilde bakımını sağlamak son derece önemli olurken, kuruyan ve cansızlaşan bitkilerinize bu uygulamayı yapmayı ihmal etmeyin. Bu formül sayesinde cansız tek bir bitkiniz dahi kalmayacak. İşte o formül...

Kuruyan Bitkileri Canlandırma Yöntemi: Muz Kabuğu

Kuruyan ve cansızlaşan bitkilerinizi canlandırmak için uygulamanız gereken yöntemlerin başında şüphesiz muz kabuğu gelmektedir. Muz kabuğunu minik parçalar haline getirdikten sonra çiçeklerin diplerine koymanız, bitkilerin kısa sürede canlanmasına yardımcı olacaktır.

Muz kabuğunu çiçeklerin dibine gömerken az sayıda koymanız önemlidir. Aksi taktirde çiçeklerinizde böceklenme ya da yanma gibi problemler ile karşı karşıya kalmanız son derece mümkündür. Muz kabuklarını çiçeklerin diplerine gömmeden evvel iyice temizlediğinizden emin olmanız gerekir.