Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kuru Erik ve Elma: Sağlık İçin İdeal Meyveler

Kuru erik ve elma, sağlık açısından birçok faydası olan meyvelerdir. Kuru erik, kabızlık ve sindirim sorunlarına iyi gelirken, elma kansere karşı koruyucu etkiye sahiptir.

Yayın Tarihi: 02.09.2023 11:15
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kuru Erik ve Elma: Sağlık İçin İdeal Meyveler

Kuru Erik Faydaları

Kuru erik özellikle metabolizmayı çalıştırması ile bilinen bir kuru meyvedir. İçeriğinde bulunan bol lif nedeni ile kabızlığa ve sindirim güçlüklerine iyi gelir. Aynı zamanda kalp dostu potasyum mineralini bolca içermesiyle kalp hastalıklarının önlenmesinde oldukça önem taşır.

Kuru Erik Zayıflatır Mı?

Kuru erik tek başına yenilerek zayıflamaya yardımcı olan bir yiyecek değildir. Ancak bir spor düzeni ve diyet ile birlikte tüketilen kuru erik; içeriğinde bulunan yüksek lif oranı ve laksatif etkisi ile bağırsakların hızlı çalışmasını sağlar.

Kuru Erik Kabızlık İçin Nasıl Kullanılır?

Kuru erik içeriğinde bulunan yüksek lif oranı ile bağırsakların düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olarak kabızlığa iyi gelir. Kuru erik kabızlık için şu şekilde tüketilebilir: 2 adet kuru kayısı ve 3 adet kuru erik güzel bir şekilde yıkanır. Temizlenen erikler 400 ml suyun içerisine alınır ve üzeri kapatılarak 1 gece suyun içerisinde oda sıcaklığında bekletilir. Sabah aç karına hem eriklerin konduğu su içilir hem de içerisinde bulunan kuru meyveler yenir.

Elma ve Faydaları

Elma Türkiye'de yaygın olarak tüketilen, antioksidan, lif ve flavanoid içeriği bulunan, sağlık açısından zengin bir besin maddesidir. Kalorisi düşük olan bu meyve diyet ve zayıflama dönemlerinde ara öğün olarak tercih edilir. Vücuda da direnç katan özelliklere sahip olan elma hakkındaki tüm detayları yazımızda sizler için bir araya getirdik.

Elmanın Faydaları

Elma kansere karşı koruyuculuk sağlar. Pektin içeren elma yüksek bir lif oranına sahiptir. Elma tüketiminin diş temizliğine de iyi geldiği bilinmektedir.