Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kurtulmuş'tan Metsola'ya Kıbrıs Eleştirisi

TBMM Başkanı Kurtulmuş, AP Başkanı Metsola’ya Kıbrıs konusunda eleştirilerde bulundu ve işbirliği vurgusu yaptı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 13:31
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 13:31

Kurtulmuş'tan Metsola'ya Kıbrıs Eleştirisi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan AP Başkanı Roberta Metsola’ya Kıbrıs Meselesi Üzerine Eleştiriler

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Roberta Metsola’ya bir mektup göndererek, Metsola’nın AP Başkanlığına yeniden seçilmesi dolayısıyla tebrikte bulundu. Ancak, mektubunda Metsola’nın Kıbrıs meselesine dair söylemlerini eleştirdi.

Kıbrıs Sorunu ve Tek Taraflı Yaklaşım

Kurtulmuş, mektubunda, “AB’nin üyelik dayanışması adı altında Kıbrıs meselesine tek taraflı yaklaşımı ve Ada’nın içinde bulunduğu gerçekleri göz ardı etmesi, sorunların çözümüne yeni bir zemin oluşmasına engel teşkil etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye-AB İlişkilerinin Güçlenmesi

Kurtulmuş, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi ve ortak hedefler doğrultusunda işbirliğinin artarak devam etmesi temennisinde bulundu. “AB halklarının demokratik temsilini üstlenen AP'nin, yeni yasama döneminde rasyonel ve objektif bir tutumla ön yargıların aşılmasında yapıcı bir rol oynayabileceğine inanıyorum.” dedi.

İşbirliği Teması

Kurtulmuş, mektubunun devamında “Parlamentolarımız arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi için birlikte çalışmaya hazır olduğumuzu belirterek sizi bir kez daha tebrik eder, görevinizde başarılar dilerim.” diyerek, Türkiye ve AB arasındaki işbirliği için açık bir kapı bıraktı.