Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kudret Narının Sağlık İçin Faydaları

Kudret narının mide problemlerine, HIV virüsüne, kanser hücrelerine karşı etkili olduğu, cilt sağlığına ve karaciğere faydalı olduğu, varis ağrılarını azalttığı ve kemik gelişimine katkı sağladığı bilinmektedir.

Yayın Tarihi: 25.07.2023 15:44
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kudret Narının Sağlık İçin Faydaları

Mide problemlerine karşı tedavi edici özelliğe sahip olan kudret narı

sabahları kahvaltıdan önce tüketildiğinde reflüye iyi gelir. Ayrıca kudret narı ülser gibi ciddi mide rahatsızlıkları için de tabiattan gelen doğal bir ilaçtır. Kudret narının bir diğer mucizesi, HIV virüsüne karşı savaşabilmesidir. Ayrıca AIDS hastalığına yakalanma riskini düşürür. Kanserli hücrelerin yayılmasını önleyen kudret narı, bağışıklığı güçlendirmesiyle de bilinir.

Canan Karatay, zeytinyağıyla karıştırılan kudret narının vücuttaki kolesterol seviyesini kontrol ederek kandaki yağ oranını azalttığını açıkladı.

Yaralar ve yanıklar üzerinde onarıcı bir özelliğe sahip olan kudret narı, cilt dostu bir meyvedir. Antibakteriyel etkisi nedeniyle cilt üzerinde koruyucu bir kalkan oluşturur. Cilt lekeleri gibi yaygın görülen rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Güneş ışınlarına karşı doğal bir koruyucu krem olan kudret narı, egzamaya ve sivilce izlerine iyi gelir. Düzenli tüketildiğinde karaciğerdeki yağlanmayı engelleyen kudret narı, guatr hastalığının tedavisinde de tüketilebilecek bir besindir. Varis ağrılarının azalmasına destek olur ve çocuklarda kemik gelişimine katkı sağlar. Kudret narı dünyada Asya, Karayip Adaları, Amazon ve Doğu Afrika'da yetişir. Ülkemizde ise Bursa, Yalova ve Antalya gibi şehirlerde bulunur.