Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Küçükçekmece Belediyesi'nden SGK'ya Pazaryeri Devri

Küçükçekmece Belediyesi, pazaryerini SGK'ye borçları karşılığında devredecek. Meclis'te onaylandı.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 17:37
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 17:37

Küçükçekmece Belediyesi'nden SGK'ya Pazaryeri Devri

Küçükçekmece Belediyesi Pazaryerini SGK'ye Devrediyor

Küçükçekmece Belediyesi, belediyeye ait pazaryerinin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) devredilmesi konusunda önemli bir karar aldı. Bu karar, belediyenin SGK'ye olan borçları çerçevesinde alındı.

Olağanüstü Meclis Toplantısı

Eylül ayı olağanüstü meclis toplantısı, Meclis 1. Başkanvekili Gökhan Gümüşdağ'ın başkanlığında belediye binasında düzenlendi. Toplantıda, Halkalı İstasyon Mahallesi'nde yer alan ve Küçükçekmece İnşaat AŞ’ye ait olan arazinin SGK’ya olan borçlar karşılığında takas edilmesi ve protokol imzalanması için Belediye Başkanı Kemal Çebi'ye yetki verilmesi gündeme geldi.

Meclis Kararı ve Sonrasındaki Gelişmeler

Teklif, oy birliğiyle meclisten geçti ve ilgili Plan ve Bütçe ile Hukuk Komisyonlarına havale edildi. Komisyon toplantısı sonrasında tekrar meclise sunulan teklif, bu kez oy çokluğu ile kabul edildi.

Görüşler ve Yorumlar

AK Parti Meclis Grup Başkanı Özlem Erol, planların yanlış hesaplanması yüzünden bu duruma gelindiğini dile getirdi. Erol, "SGK borçlarının bir şekilde ödenmesi gerekiyor. Ancak burası bir pazaryeri. Çok yakın bir zamanda pazaryeri ilan edilip yaklaşık 30 milyon TL masraf yapıldı. İstasyon Mahallesi'ndeki halk bu yeri kullanıyor. Keşke daha planlı bir yaklaşım sergilenseydi," diyerek Cumhur İttifakı olarak teklife karşı oy kullanacaklarını ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Sedat Özkan ise, belediyelerin böyle bir çalışmayı yapmasının zorunluluğuna değindi. Teklifin bir satış değil, kamu kurumuna olan borç karşılığı bir takas olduğunu belirtti. Özkan, "Kamunun bizden istediği bir şeyi yerine getiriyoruz ve bu Küçükçekmece için doğru bir işlemdir. AK Parti'nin de destek vermesini beklerdik," diye konuştu.

Takasın Ekonomik Boyutu

CHP Meclis Üyesi ve KİTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Üstünbaş, takasın 1 milyar 65 milyon TL değerinde gerçekleşeceğini ve böylece aylık 24-25 milyon TL faiz yükünden kurtulacaklarını belirtti.

Meclis gündemine getirilen bir diğer maddede ise ek ödenek teklifi de oy çokluğu ile kabul edildi.

Küçükçekmece Belediyesi eylül ayı olağanüstü meclis toplantısı, Meclis 1. Başkanvekili Gökhan...

Küçükçekmece Belediyesi eylül ayı olağanüstü meclis toplantısı, Meclis 1. Başkanvekili Gökhan Gümüşdağ başkanlığında belediye binasında gerçekleştirildi.