Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kripto Parada Rekor Yükseliş: Yatırımcılarını Zengin Eden Kripto Para

Kripto para piyasalarında son bir haftada görülen rekor yükselişlerden biri yatırımcıları zengin etti. AlphaDEX Coin projesi 1 haftada %15000 artış göstererek büyük ilgi gördü. Ancak uzmanlar suni yükselişlere dikkat çekerek yatırımcıları uyarıyor.

Yayın Tarihi: 02.09.2023 20:52
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kripto Parada Rekor Yükseliş: Yatırımcılarını Zengin Eden Kripto Para

Bu kripto paraya yatırım yapıp bekleyenler köşeyi döndü!

Kripto para piyasalarında hareketli günler yaşanıyor. Son 1 ay içerisinde birçok kripto para projesinde rekor yükselişler görüldü. O kripto paralardan biri 1 haftada %15000’lik bir yükseliş gösterdi. Peki bu kripto paranın yükselişinin arkasında ne var? Ayrıntılar haberimizin devamında…

Kripto Paralarda Yükseliş Dönemi Ne Zaman Başlayacak? %15000’lik Yükseliş Yatırımcıları Zengin Etti

Kripto para yatırımcıları uzun süredir beklettikleri coinlerin yükselişe geçmesini bekliyor. 2 yılı aşkın süredir devam eden yatay hareketler ve düşüşler yatırımcıların zarar etmesine neden olmaya devam ediyor. Yatırımcılar kayıplarını gidermek ve elde edemedikleri kârlara hemen ulaşabilmek için piyasada riskli işlemlere giriyor. Bu noktada birçok yatırımcı yeni çıkan projelere yönelerek spekülasyonlarla yükselmesini bekliyor. Yatırımcıların çoğu bu yatırımlarda herhangi bir gelir elde edemezken az bir kısmı rekor yükselişlerden karla ayrılıyor. Bu rekor yükselişler çok nadiren görülen ancak yatırımcılarına kat ve kat fazlasını kazandıran yükselişler olarak karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde de bu yükselişlerden biri görüldü. AlphaDEX Coin projesi 1 hafta içerisinde %15000 artış gösterdi. Yatırımcılarını zengin eden bu proje haftanın en popüler coinlerinden biri oldu. Ethereum blok zincir teknolojisi ile donatılan bu kripto para şu an için büyük borsalar tarafından listelenmiyor. Ancak buna rağmen KuCoin ve PancakeSwap gibi kripto para alım satım platformlarında listelenen bu proje oldukça kısa bir süre içerisinde kendisine yatırımcı bulmuş ve değerini 0.75 dolar seviyelerine çıkarmıştır.

Uzmanlar Uyarıyor: Suni Yükselişlere Dikkat!

Peki bu kripto para nasıl oldu da bu kadar kısa bir süre içerisinde bu kadar fazla değer kazandı? Uzmanlara göre bu tarz yükselişlerin neredeyse tamamı yatırımcıları tuzağa çekmek için yapılan suni yükselişler. Yani arka planda şişirilen kripto paralar 1 haftadan daha kısa bir süre içinde %1000’den daha fazla yükseliyor. Bu yükselişi görüp iştahı kabaran yatırımcılar da ellerindeki nakit parayı bu borsalara aktarıyor. Genellikle yatırımcı sayısı arttıktan sonra yine suni bir müdahale ele kripto paraların değerinde düşüş meydana geliyor. Son durumda ise borsa ve kripto para projesinin yöneticileri kazanırken yatırımcıların yarısından fazlası kaybediyor. Kripto para uzmanları yatırımcılar bu tarz coinlere yönelmemeleri konusunda sıkça uyarıyor. Çünkü bu yükselişler tamamen yatırımcıyı kaybettirmek üzerine kuruluyor. Uzmanlara göre kazanmak için top 30’daki kripto paralar analiz edilmeli ve herhangi bir tüyo yada bilgi kullanmadan yatırımcının kendi kararı ile alım satım işlemi yapılmalı. Ayrıca elde tutulan yatırım araçlarının uzun vadede satılmaması öneriliyor.