Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kripto Para Piyasası Ne Zaman Canlanır?

Kripto para piyasasında canlanma bekleyenler için, ABD Merkez Bankası'nın politikalarının analizi ve global ekonomiye genel bakış. Piyasaların tekrar canlanabilmesi için, merkez bankalarının faizleri düşürmeye ve para basmaya başlamaları gerekiyor.

Yayın Tarihi: 31.07.2023 15:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kripto Para Piyasası Ne Zaman Canlanır?

Kripto Para Piyasası Ne Zaman Canlanır?

Kripto para piyasasında canlanma bekleyenler için, ABD Merkez Bankası'nın politikalarının analizi ve global ekonomiye genel bakış.

Kripto Para Piyasası Canlanır Mı?

Her birimizin aklında tek bir soru var: kripto para piyasasında yatırımı olanlar, bu durgunluktan ne zaman kurtulacaklar? Bir zamanlar her günün yeşiliyle karşılanan kripto para dünyası, şimdi neden bu kadar sessiz? Özellikle, ne zaman tekrar yeşil grafiklerin uçuştuğu günlere uyanacağız?

ABD Merkez Bankası'nın Politikaları

Görselde gördüğünüz grafik, ABD Merkez Bankası'nın tüm varlıklarını gösterir. Bu grafikteki yükselişler ABD'nin para basma (Bilanço Genişletme) eylemlerini, düşüşler ise ABD'nin piyasadaki parayı azaltma (Bilanço Daraltma) eylemlerini gösterir. 2019 Eylül'ünden itibaren ABD, Mart 2020'de pandeminin başlamasıyla birlikte, olası bir çöküşü önlemek için para basmaya başladı. Bu hızlı ve geniş çaplı para basma eylemi, ABD'de enflasyonun tavan yapmasına neden oldu. Mart 2022'den sonra, enflasyonu düşürmek için faizleri yükseltmeye ve piyasadaki parayı azaltmaya başladılar.

Piyasadaki Para Miktarı ve Bitcoin Fiyatı

Şimdi, piyasadaki toplam para miktarı ve bitcoin fiyatı arasındaki bağlantıya bir göz atalım. Grafikte gördüğünüz mavi çizgiler, 3 büyük merkez bankasının likiditesini; sarı çizgi ise BTC fiyatını gösteriyor. Buradan çıkarılacak sonuç şu ki, dünyada ne kadar çok para olursa, piyasalarda o kadar çok yükseliş olur. Sonuçta, herhangi bir kripto para alabilmemiz için temel olarak paraya ihtiyacımız var.

Canlanma İçin Beklentiler

Piyasaların tekrar canlanabilmesi için, merkez bankalarının faizleri düşürmeye ve para basmaya başlamaları gerekiyor. Ancak bu, yarın para basmaya başladıkları takdirde aynı gün piyasaların havalanacağı ya da öncesinde hiçbir şey olmayacağı anlamına gelmiyor. Global ekonomiyi yakından takip etmek ve FED'in faizleri sabit tutmaya başladığı bu dönemde, bolluk dönemine geçiş öncesinde kendinize ait strateji ve risk anlayışınıza göre çeşitli yatırımlar yapmak mantıklı olacaktır.