Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kredi Piyasasında Yeni Fırsatlar: Türkiye'ye Yatırım Yapmak İsteyenlerin Gözdesi Körfez Bölgesi

Kredi piyasasının henüz açılmadığını, dolar bazında yüzde 5 küçüldüğünü dile getiren Servo Capital Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Terzioğlu, Körfez bölgesi ile yapılan anlaşmaları işaret ederek, söz konusu bölgeden Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen çok kişi olduğunu aktardı. Finansmana erişim konusunda, banka regülasyonlarının durumu biraz zorladığını belirten Terzioğlu, bunlardan geri dönüldükçe finansmana erişimin düzeleceğine inandığını, finansal yeniden yapılandırma anlaşmalarının geri getirilmesinin piyasaların önünü açacağını da sözlerine ekledi.

Yayın Tarihi: 10.08.2023 20:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kredi Piyasasında Yeni Fırsatlar: Türkiye'ye Yatırım Yapmak İsteyenlerin Gözdesi Körfez Bölgesi

Kredi Piyasasının Durumu

Servo Capital Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Terzioğlu, kredi piyasasının henüz açılmadığını ve dolar bazında yüzde 5 küçüldüğünü belirtti. Ancak Körfez bölgesi ile yapılan anlaşmaların Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen kişilerin ilgisini çektiğini aktardı.

Körfez Bölgesinden Gelen Yatırımcılar

Türkiye'ye yatırım yapmak isteyenlerin özellikle Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden geldiğini belirten Terzioğlu, bu ülkelerden gelen yatırımcıların bankalardan borç alacak, reel sektöre yatırım yapacak ve şirketlere ortak olmak istediklerini söyledi. Ayrıca, alt yapı yatırımları ve büyük şirketlere ortaklık gibi fırsatlar da bulunabileceğini dile getirdi.

Finansmana Erişim ve Yeniden Yapılandırma

Finansmana erişim konusunda banka regülasyonlarının zorlayıcı olduğunu belirten Terzioğlu, ancak bu regülasyonlardan geri dönüldükçe finansmana erişimin düzeleceğine inandığını ve finansal yeniden yapılandırma anlaşmalarının piyasaların önünü açacağını söyledi.