Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kredi Kartı Düzenlemesinde Neler Olabilir?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kredi kartlarına ve kredilere gelecek kısıtlamalar hakkında yaptığı açıklamalar ve Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun kredi kartı düzenlemesinin neleri içerebileceği hakkındaki değerlendirmeleri.

Yayın Tarihi: 12.09.2023 17:54
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kredi Kartı Düzenlemesinde Neler Olabilir?

Son dakika: Kredi kartı düzenlemesinde neler olabilir?

Önceki gün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kreid kartı kullananları ilgilendiren bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek yaptığı açıklamada krediler ve kredi kartlarına kısıtlamalar geleceğini söyledi.

KREDİLER

Kredi büyümesinin yüzde 140 olduğunu söyleyen Bakan Şimşek, bu kredi büyümesi ile enflasyonla mücadele edilemeyeceğini söyledi. Kredilerin kısıtlanması gerektiğini söyleyen Bakan Şimşek, taşıtk redilerinde gerekenin yapıldığını söyledi. Konut kredilerinde ilk konutta şartların değiştirilmeyeceğini, ancak ikinci ve üçüncü konut alımında kredi desteğinin kısıtlandığını ve daha da kısıtlamaların geleceğini söyledi.

KREDİ KARTLARI

Kredi kartları ile ilgili de düzenleme yapılacak. Yapılacak düzenleme ile kredi kartı kullanımının ciddi oranda azaltılacağı bildirildi. Bakan açıklamasında şunları söyledi: '1 Eylül itibariyle, yıllık kredi kartı üzerinden kredi hacmi yüzde 140 civarında artmıştı. Enflasyonun iki katından fazla. Bu kadar yüksek seyreden bir kredi hacmiyle siz enflasyonu ve cari açığı kontrol altına alamazsınız'

Peki neler olacak?

Peki kredi kartı kısıtlaması nelerden oluşacak? Bu konuda Prof. Dr. Şenol Babuşçu bir açıklama yaptı. Babuşçu yaptığı açıklamada kredi kartı düzenlemesinin neleri içerebileceği hakkında değerlendirmelerde bulundu. Babuşçu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

  1. Asgari ödeme oranının artırılması
  2. Limit azaltımı
  3. Faiz artırımı
  4. Taksit sayısını azaltma
  5. Nakit çekme oranını azaltma

Finans7.com | Ankara