Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Konya’da Ekmekte Gramaj Oyunu

Konya'da özel fırın işletmeleri arasında yaşanan rekabet, tüketiciyi hedef alan bir oyunla devam ediyor. Bazı fırınlar, gramaj düşürerek kar elde etmeyi amaçlıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin halk ekmek uygulamaları ise fırınlara karşı dengeleyici bir unsur oluşturuyor. Belediyenin yaptığı yatırımlarla ucuz ve kaliteli ekmek üretimi sağlanıyor.

Yayın Tarihi: 13.09.2023 05:51
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Konya’da Ekmekte Gramaj Oyunu

Konya’da ekmekte gramaj oyunu! Fırınlar fiyat aldatmacasıyla kar peşinde!

Konya’da özel fırın işletmeleri arasında yaşanan rekabet, maalesef ekmek tüketiciyi hedef alan bir oyunla devam ediyor. Belediyelere hakimiyetini kaybetmeye başlayan bazı fırınlar, sürümden kazanamadıkları karı gramaj düşürerek elde etmeye çalışıyor. 21 Temmuz tarihinden bu yana 200 gram ekmek, 6 TL fiyatla satılırken, bazı fırınlar önce “minti” adı verilen küçük ekmekleri piyasaya sürdü. Ancak şimdi de fırınlar, gramajı düşürülmüş ve fiyatında sadece küçük bir esneme yapılmış ekmekleri satışa sunuyor.

Fırınlar, düşük gramajlı ekmek satışıyla kazanç sağlıyor

Konya’da bazı fırınlar, son dönemde gramajı düşük ekmek satışıyla dikkat çekici bir kar elde etmeye başladı. Üstelik, 150 gram ekmekleri 5 TL gibi uygun bir fiyatla tüketiciyle buluşturuyorlar. Ancak, bu durumun altında yatan gerçek, 200 gram ekmeğin kilogram fiyatının 33,33 TL’ye yükselmesi. Bu şekilde fırınlar, daha düşük gramajlı ekmeklerle büyük bir satış hacmi yakalayarak önemli bir gelir elde ediyor.

Belediyelerin halk ekmek uygulamaları fırınlara karşı

Öte yandan, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin tescilli markası olan “Fenni Fırın” ile birlikte diğer belediyelerin de halk ekmek satışına başlamasıyla fırınlar arasındaki hegemonya hızla azalmaya başladı. Belediyelerin uyguladığı düşük fiyat ve kaliteli hizmet anlayışı, Konya’daki ekmek sektöründe dengeleyici bir unsur oluşturuyor.

Konya Ucuz Ekmek Yesin Diye 52 Milyon Liralık Yatırım

Konya’nın en çok şikayet edilen “ekmekte kalite” ve fiyat sorununun çözümü için kolları sıvayan Konya Büyükşehir Belediyesi; Karatay’daki 6 bin metrekarelik modern fabrikasında ekmek üretimini gerçekleştiriyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, “Konya Modeli Belediyecilik” çalışmaları kapsamında Konya’ya son teknoloji ekmek fırını kazandırdı. Adliye yakınlarındaki konuşla devasa fabrikada bir taraftan ekmek üretimi diğer yandan da satış büfelerinin üretim ve stoklaması yapılıyor.

Şehrin her tarafına yayılacak satış büfeleri vasıtasıyla Fenni Fırın’da üretilen ucuz ve kaliteli ekmeği vatandaşlarla buluşturacak Büyükşehir Belediyesinin son teknoloji ürünü modern fırınından görüntülere de BBN Haber ulaştı.

Konyalı vatandaşların artan hayat pahalılığı şartlarında kaliteli ekmeğe ekonomik bir şekilde ulaşabilmesi amacıyla 6 bin metrekarelik bir alanda şehrin tarihi simgelerinden “Fenni Fırın” adıyla yeni bir ekmek fabrikası kazandıran Konya Büyükşehir Belediyesi kısmi olarak üretime başlayan fabrikasından çıkan ekmekleri şehrin çeşitli noktalarında oluşturulan satış yerlerinde 5 TL’den halka sunuyor. Satış noktalarının belli bir planlama çerçevesinde hızla artırılacağı açıklandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, marka patentli Fenni Fırın vasıtasıyla aynı zamanda piyasada dengeleyici unsur olmak ve oluşturulacak rekabet sayesinde fiyat istikrarının sağlanmasını amaçlıyor. Bununla birlikte Konya’da en çok şikayet edilen “ekmekte kalite” probleminin de tamamen ortadan kaldırılması amaçlanıyor.