Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Konya Edebiyat ve Folklorunun Önemli İsmi Zeki Oğuz Vefat Etti

Konya edebiyat ve folklor hayatının önemli isimlerinden Yörük kültürünün tanıtıcısı yazar Zeki Oğuz vefat etti. Oğuz, öykü yazıları, şiirleri ve fotoğraflarıyla tanınıyordu. Meslek hayatının büyük bir kısmını Yörük kültürünün yaşatılmasına adayan Oğuz, 72 yaşında hayatını kaybetti.

Yayın Tarihi: 12.08.2023 09:30
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Konya Edebiyat ve Folklorunun Önemli İsmi Zeki Oğuz Vefat Etti

Zeki Oğuz vefat etti

Konya edebiyat ve folklor hayatının önemli isimlerinden Yörük kültürünün tanıtıcısı yazar Zeki Oğuz vefat etti. Öykü yazılarının yanı sıra şiirleri ve fotoğraflarıyla da ilgiyle takip edilen Oğuz, 72 yaşında vefat etti. Bir süredir hastanede tedavi gören Oğuz’dan acı haber geldi. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabır dileriz.

Konya'nın acı kaydı! Zeki Oğuz vefat etti

Meslek hayatının önemli bir kısmını göçebe Yörüklerinin hayatına adayan Konya Bozkırlarının Gezgini şair, öykü yazarı ve fotoğraf sanatçısı Zeki Oğuz 72 yaşında vefat etti. Konya sanat ve edebiyat dünyasının önemli isimlerinden şair, öykü yazarı ve fotoğrafçı Zeki Oğuz, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Meslek hayatının büyük bir kısmını Yörük kültürünün tanıtılması ve yaşatılmasına adayan Gazeteci-Yazar Zeki Oğuz bugüne kadar onlarca kitap yazdı ve fotoğraf sergisi açtı. Zeki Oğuz, Sille yolu üzerinde çalıştığı kiremit fabrikasında küreği fabrikanın çatısına attı ve eline kalemi aldı. Meslek hayatının önemli bir kısmını göçebe Yörüklerinin hayatına adadı. Konya Bozkırlarının Gezgini Zeki Oğuz, vefat etti.

Zeki Oğuz Kimdir?

Şair, öykü yazarı ve fotoğrafçı. 1 Ocak 1951, Tatköy / Selçuklu / Konya doğumlu. Erkek Sanat Enstitüsü (1966) mezunu. Konya’da bir süre gazetecilik (1969-70) yaptıktan sonra çeşitli işlerde çalıştı. 1976’dan itibaren başladığı memuriyet görevi bir ara, 1402 Sayılı Sıkıyönetim Yasasına muhalefetten kesintiye uğradı. Konya’da kitabevi işletti ve Çalı dergisini çıkardı. Karma sergilere katıldı ve kişisel fotoğraf sergileri açtı.

İlk şiir, öykü ve röportajları 1968’de Yeni Konya gazetesinde yer almıştı. Ürünleri sonraki yıllarda Yeni Konya, Yeni Meram, Somut, Varlık, Tan (Yugoslavya), Yaba, İnsancıl, Eşik, Aykırısanat, Gerçek Sanat, Çağrı, Minerva, Tavır gazete ve dergilerinde yayımlandı. Çalı dergisini Nisan 2003’ten itibaren yeniden çıkarmaya başladı. Yeni Konya gazetesinde edebiyat ağırlıklı günlük köşe yazıları yazdı (1996). Türkiye Yazarlar Sendikası, Edebiyatçılar Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği üyesidir.