
SPK Başkanı Gönül'den Finansal Okuryazarlık Açıklamaları
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, Konya'da gerçekleştirdiği konuşmada finansal okuryazarlıkla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Gönül, "Finansal okuryazarlığı ile ilgili bir kamu spotu yaptık. Bu kamu spotuyla borsa yatırımcısının sosyal medyadan yanlış yönlendirilmesinin önünü almak istiyoruz," dedi.
Konya'nın Ekonomik Rolü
Konya'nın Türkiye'deki gelişimin sembollerinden biri olduğunu ifade eden Gönül, şehirde şu ana kadar 9 şirketin halka arz edildiğini kaydetti. "Umarım bu sayı yakın zamanda daha da artar. Finansal okuryazarlığın artması, piyasaların sağlıklı işlemesi ve daha güvenilir yatırım yapılmasına katkı sunacaktır," açıklamasında bulundu.
Gençlere Yatırım ve Tasarruf Önemi
Gönül, erken yatırıma ve tasarrufa başlamanın gelecekte büyük bir önem taşıdığını vurgulayarak, "7'den 70'e herkese ulaşmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. Özellikle gençlerin finansal okuryazarlık alanında yetkinlik kazanmasının kritik olduğunu belirtti.
Küresel Kriz ve Okuryazarlık İlişkisi
Gönül, 2008'deki küresel finans krizi örneğini vererek, "İnsanların finansal okuryazarlık seviyesinin düşük olması, hatalı kararlar almalarına yol açıyor," dedi. Ayrıca, mevcut 6,5-7 milyon borsa yatırımcısının büyük bir kısmının gençlerden oluştuğunu vurguladığı konuşmasında, gençlere yönelik özel mesajlar vermeye özen gösterdiklerini ifade etti.
Genç Profesyoneller İçin Sertifikanın Önemi
Gönül, bu sektör için akademik olarak iyi eğitim görmüş gençlerle çalışmak istediklerini belirtti. Finansal Okuryazarlık Platformu'nun sunduğu sertifikanın, gençler için iş bulmada önemli bir avantaj sağladığını aktardı. Gönül, iş verenlerin finansal okuryazarlık eğitimi veren çalışanlarla daha başarılı ve huzurlu bir ortamda çalıştığına da dikkat çekti.
İlgili İsimlerden Destek
Programda, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ile AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız da konuşmalarını gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından, Gönül, katılımcıların sorularını yanıtlayarak, interaktif bir deneyim sundu.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül (sol 5) Finansal Okuryazarlık Platformunca, "Türkiye Seferberliği Konya 2024 Buluşmaları" kapsamında, Konya Ticaret Odasında düzenlenen programa katıldı.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül (sol 5) Finansal Okuryazarlık Platformunca, "Türkiye Seferberliği Konya 2024 Buluşmaları" kapsamında, Konya Ticaret Odasında düzenlenen programa katıldı.