Konya'da Tarımsal Destekler Artıyor
Konya Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Yavuz Uysal, 2011 yılından bu yana toplam 1465 IPARD projesi için 822,5 milyon lira hibe verildiğini duyurdu.
Ekonomik ve İstihdam Artışı
Uysal, düzenlenen basın toplantısında bu hibelerin, kırsal ekonominin canlanmasına ve istihdamın artırılmasına ciddi katkılarda bulunduğunu ifade etti. Desteklerin, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere 16 farklı sektörde sağlandığına dikkat çekerek, hibe oranlarının ise %50 ila %70 arasında değiştiğine vurgu yaptı.
Önemli Yatırımlar
Bu süreçte, Konya'da birçok önemli yatırım hayata geçirildi. Şu ana kadar, 157 süt üretim tesisi, 73 besi çiftliği, 27 süt toplama merkezi, 22 kırmızı et işleme tesisi, 21 süt işleme tesisi ve 1013 bitkisel üretim projesi gibi çeşitli tesisler kuruldu. Ayrıca, 74 yenilenebilir enerji tesisi de desteklenerek sürdürülebilir yatırımlara yönelindi.
Kadın ve Genç Yatırımcılara Destek
Uysal, kadın yatırımcılara projelerini ön plana çıkarmaları konusunda ek puan verildiğini belirtirken, 40 yaş altı genç yatırımcılara da hayvancılık sektöründe %5 ilave hibe desteği sunulduğunu aktardı. "Bu şekilde hem kadınların hem de gençlerin projelerini destekleyerek sektördeki çeşitliliği artırmayı hedefliyoruz." dedi.
Toplamda 1465 projeye sağlanan 822,50 milyon lira hibe desteğinden, şu ana kadar 698,50 milyon lira nakit olarak ödendi. Geri kalan 124 milyon lira ise önümüzdeki dönemde ödenecek.
Konya Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Yavuz Uysal, koordinatörlük toplantı salonunda, IPARD hibeleri hakkında gazetecilere desteklerin, kırsaldaki ekonominin canlanmasına ve istihdamın artmasına önemli katkı sağladığını kaydetti.