Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Konut ve Taşıt Kredisi Faiz Oranlarında İndirim!

Son zamanlarda yaşanan pahalılık ile birlikte, konut ve taşıt kredisine yönelen vatandaşlar artan faiz oranı karşında ne yapacağını şaşıran vatandaşlara sonunda müjde verildi. Vakıfbank, Yapı Kredi, Ziraat Bankası, Halkbank, Akbank, İş Bankası ve Garanti Bankası faiz oranlarında indirime gitti...

Yayın Tarihi: 10.08.2023 15:35
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Konut ve Taşıt Kredisi Faiz Oranlarında İndirim!

Son zamanlarda yaşanan pahalılık ile birlikte, konut ve taşıt kredisine yönelen vatandaşlar artan faiz oranı karşında ne yapacağını şaşıran vatandaşlara sonunda müjde verildi.

Vakıfbank, Yapı Kredi, Ziraat Bankası, Halkbank, Akbank, İş Bankası ve Garanti Bankası faiz oranlarında indirime gitti. Bankalar kredi faizi oranı ciddi anlamda düşürdü!

Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar sonrasında artan vergi oranları ile birlikte serbest piyasada yaşanan pahalılık vatandaşların alım gücünü bir hayli düşürmüş duruma.

Bir de üstüne BDDK tarafından alınan karar doğrultusunda artış yaşayan kredi faiz oranlarında eklenince ne yapacağını şaşıran vatandaşlara müjde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından geldi.

Yeni bir ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjdeli haberi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, düşük faizli konut kredisi kampanyaları duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamadan edilen bilgilere göre, devlet desteğiyle sunulan kredilerde faiz oranı %0,70 olacağı bilgisi yer alıyor. Ayrıca, Kamu Bankaları ve Özel Bankalar aracılığıyla “Kentsel Dönüşüm Konut” kredisi kampanyası dahilinde yer alan kredi imkanından yararlanabilecek.

Düşük faizli kredi için talep edilen şartlar neler?

Kentsel dönüşüm konut kredisi ile kredi kullanmak isteyen vatandaşlar, Kamu Bankaları ve Özel Bankalar aracılığıyla, talep edecekleri kredi için %0,70 faiz oranı baz alınacak. Kentsel dönüşüm konut kredisi kampanyasına, Vakıfbank, Yapı Kredi, Ziraat Bankası, Halkbank, Akbank, ING Bank, İş Bankası ve Garanti Bankası aracılığıyla başvuru yaparak anında konut kredisi kullanabilirsiniz.

Kentsel dönüşüm konut kredisi kampanyası dahilinde yer alan avantajlardan yararlanmak isteyen kişiler belirtilen başvuru şartları taşıyor olması gerekmektedir.

Bu durumda da kentsel dönüşüm projesi konut kredisi kampanyası dahilinde yer alan avantajlardan yararlanmak isteyen kişilerin 18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması aranan şartlar arasındadır yer alırken, gecikmiş kredi ya da kredi kartı borcu olmaması gerekmektedir.